Općenito

Nakon slijetanja atomobilom u Krivaju utopio se Fahrudin Žilić iz Olova

U mjestu Rijeka kod Olova u subotu je oko 19,30 sati, u rijeku Krivaju u neposredenoj blizini porodićne kuće, automobilom „ford –fokus“ sletio Fahrudin Žilić (38) koji se tom prilikom utopio. Prema riječima mještana koji su se u trenutku slijetanja automobila u rijeku, nalazili u blizini, svi pokušaji da se Žilić spasi bili su bezupješni.

-Nekoliko momaka koji su odmah dotrčali iz okolnih kuća, kao i Fahrudinov brat Fahir, odmah su skočili u vodu. Ronili i ne znam više koliko puta kako bi došli do auta, ali bez uspjeha. Nakon nekog vremena uvidjeli smo da našem Fahrudinu nema spasa – kazao nam je kroz suze komšija Safet Rotić koji je prvi bio očevidac ovog događaja.
Ubrzo su na lice mjesta stigli i pripadnici policijske stanice Olovo koji su osigurali mjesto događaja. Zbog nepristupačnosti terena i dubine vode od preko četiri metra kao i činjenice da je već padao mrak, izvlačenje automobila u kojem se nalazilo tijelo nastradalog, nije moglo biti nastavljeno.

U ranim jutarnjim satima pripadnici jedinice za podršku MUP-a ZDK, tima kantonalne uprave CZ za spasavanje na vodi i pod vodom, te pripadnici CZ Općine Olovo, započeli su akciji izvlačenja. Negdje oko deset sati ranioci su uspjeli da izvuku tijelo nastradalog. Uz pomoć mehanizacije i automobil je ubrzo zatim izvučen iz rijeke.

Fahrudin Žilić bio je omiljen među mještanima Rijeke i među svojim komšijama. Posebno je bio omiljen među svojim radnim kolegama u Ministarstvu odbrane, odjeljenje u Olovu, gdje je radio do prije nekoliko godina. Njegov posljednji radni angažman bio je u Općini Novi Grad u Sarajevu. Da se radilo o izuzetnom čovjeku govori podatak da je kao maloljetnik stao u odbranu Olova i BiH. Usljed teškog ranjavanja na prvim linijama odbrane ostao je bez potkoljenice. Međutim, i kao RVI nije prestao biti aktivan sve do kraja rata.
Po završteku rata upisao je Fakultet političkih nauka u Sarajevu, odsjek Odbrana i sigurnost i upješno ga završio.
Iza Fahrudina ostala je supruga Mirsada i dvoipogodišnje dijete.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button