Općenito

Nove prostorije Općine Olovo i Centra za kulturu i informisanje

U nepune tri godine, kroz zajedničku saradnju Projekta upravne odgovornosti (GAP) i Općine Olovo, u potpunosti je promjenjen ne samo izgled i ambijent u zgradi Općine, već je evidentan pozitivan iskorak na planu pružanja usluga građanima. Nakon izgradnje moderne šalter sale, instalacije nove opreme, završni su radovi na kompletnoj rekonstrukciji zgrade Općine Olovo i djela prostora Doma kulture – Centra za kulturu i informisanje.
Trogodišnja saradnja Projekta upravne odgovornosti sa Općinom Olovo započela je 2009-te godine i trajala je u nekoliko faza.

U 2009. godini započeli su radovi na prizemlju zgrade Općine, te izgradnja Centra za pružanje usluga građanima i Centra za dozvole. Radovi su okončani u aprilu 2010 godine. Nakon toga su započele aktivnosti na drugoj fazi koja je obuhvatila rekonstrukciju sprata Općine i dijela prostorija Doma kulture-Centra za kulturu i informisanje Olovo.

-U svim pomenutim fazama projekta GAP je, uz Općinu Olovo, kantonalnu Vladu i Fondaciju Odraz, dao nemjerljiv doprinos u njihovoj realizaciji, te na kraju svog mandata u našoj zemlji i na ovom primjeru pokazao da je u potpunosti ispunio svoju misiju. Mi već vodimo aktivnosti na realizaciji nove faze dogradnje Centra za kulturu i informisanje, kako bi zaokružili kompletan projekat–kazao je načelnik Općine Alija Hadžiabdić.

U povodu završetka radova priređena je i svečanost na kojoj su prisustvali predstavnici donatora, predstavni GAP-a, premijer Vlade ZDK Fikret Plevljak sa saradnicima, te brojni gosti.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button