Općenito

Svečano obilježen Dan općine Olovo

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Olovo, koja je počela u 11 sati u Sali Doma kulture, danas je svečano obilježen Dan općine.

– Mislim da bi uspješnom realizacijom projekata, pogotovo onih koji otvaraju nova radna mjeta ostvarili naš strateški cilj, a to je, prije svega, zaustavljanje daljeg iseljavanja naših najboljih kadrova i stvaranje ambijenta sretnijeg i sigurnijeg življenja na teritoriji općine Olovo, rekao je između ostalog u svom obraćanju općinski načelnik Alija Hadžiabdić.

Prisutnima su se obratili i predsjedavajući Općinskog vijeća i njegov zamijenik, Dragan Golijan i Miralem Mehanović, te ministar prostornog uređenja, saobraćaja i komunikacija u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, Raif Seferović.
– Drago mi je čuti za pozitivne pomake kada je upitanju zapošljavanje i otvaranje novih radnih mijesta. Da se osposobi infrastruktura, pogotovo putna i vodovodna, očito bi bilo dobro i lijepo dalje ostati živjeti u općini Olovo, pogotovo da omladina ostane ovdje i da razvija ovaj svoj kraj koji je prekrasan, rekao je ministar Seferović.

Nakon sjednice i prigodnog kulturno-zabavnog programa, položeno je cvijeće na centralno spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima Olova.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća prethodio je niz kulturnih i sportskih manifestacija. Između ostalog, u organizaciji OK Olovo u subotu, 18. augusta, održani su Dani odbojke, a Centar za kulturu i informisanje upriličio je desetodnevnu izložbu umjetničkih fotografija pod nazivom „Voda”, autorsko djelo Zvonke Martića i fotografa Jasmina Fazlagića.

A.Hasanspahić

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button