Općenito

Kompanija Prominvest pustila u rad svoje proizvodne kapacitete u Olovu

Kompanija Prominvest iz Konjica, zvanično je pustila u rad svoje novoizgrađene prozvodne kapacite u Olovu.Naime, nakon što je prije godinu dana, Prominvest kupio zastarjele prozvodne kapacitete ŠIP „Stupčanice“ za 3.700.000 KM , te nakon što je obnovio i pokrenio pogon pilane za nepunu godinu dana izgrađena je i tvornica za prozvodnju laminiranih lijepljenih ploča,euro paleta, elemenata za pločasti namještaj, peleta i briketa odnosno goriva na bazi bio mase. Prilikom obraćanja prisutnim zvanicama i gostima, vlasnik i generalni direktor Prominvesta, Enver Bečirović ,istakao je da je u nove pogone Prominvest-Stupčanica u Olovu, uloženo preko 15.000.000 KM. Pored pedeset radnika koji trenutno rade u primarnoj preradi drveta , u novim pogonima za finalizaciju drvnih sortimenata zaposlit će se još 150 radnika.Prema njegovim riječima ovo nije kraj investicija Prominvesta u Olovu.Nakon izgradnje prozvodnih kapacite kompanija ulazi u još veću investiciju a to je izgradnja hotelsko-turističkog kompleksa Garden City 2 u Olovu.

O značaju za lokalnu zajednicu nakon što je pokrenuta prozvodnja u ovim pogonima govorio je načelnik Općine Olovo Alija Hadžiabdić, te izrazio nadu da će se otvaranjem novih radnih mjesta, zaustaviti iseljavanje stanovnika sa ovog područja.

Svoje zaposlenje u pogonu laminiranih lijepljenih ploča Prominvest-Stupčanica, našao je Mirel Huseinović.
-Razmišjao sam da sa svojom porodicom napustim Olovo i potražim zaposlenje u nekom drugom gradu. Međutim, nakon što mi se prije nešto više od dva mjeseca ukazala prilika da se zaposlim u ovoj tvornici odlučili smo da ostanemo. U potpunosti sam zadovoljan . Plata je redovna, što je za radnika najvažnije.-kaže Huseinović.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button