Općenito

UG“Obrazovanje gradi BiH“ i UŽ“Zeleni vir“ svojim aktivnostima obradovali građane Olova

Udruženje “Obrazovanje gradi BiH” uručilo je 100 školskih kompleta učenicima OŠ „Hasan Kikić“ i „Olovo“ te 50 kompleta sportske opreme OK „Olovo“ i NK“Stupčanica“ u Olovu.
Ova vrijedna donacija realizovana je u saradnji Udruženjem žena za ruralni razvoj „Zeleni vir“ iz Olova.
Prema riječima izvršnog direktora UG“Obrazovanje gradi BiH“ ,Jovana Divjaka, već osmanaest godina ova organizacija nastoji da obraduje djecu širom BiH .
-Nastojimo da donesemo osmijeh djeci,da se raduju malim-velikim stvarima,da uspješno završe školovanje i postanu korisni članovi društva.Svake godine u mjesecu septembru, zahvaljujući našim brojnim prijateljima i donatorima,nastojimo djeci uljepšati prve školske dane .Vrijednost školskih kompleta i sportske opreme je oko 12.000 KM.“-kaže Divjak.
Na radost velikog broja djece u centralnim i područnim školama u Olovu , Divjak je i ovu priliku je iskoristio za druženje sa mališanima koji su se zahvalili donatorima na svoj način, recitalima i pjesmom.Inicijativa za pomoć djeci u Olovu i sportskim klubovima nastala je zahvaljujući uspješnoj saradnji sa UŽ za ruralni razvoj“Zeleni vir“koje nastoji kroz razne projekte pomoći svojim članicama i njihovim porodicama u prevazilaženju životnih teškoća.
Udruženje žena za ruralni razvoj „Zeleni vir „ iz Olova, organiziralo je druge po redu „Olovske dane ljekobilja , zdrave hrane,kućne radinosti i medarstva“.Svojim prozvodima pored domaćina, predstavili su se proizvođaći sa područja Sokoca, Zavidovića i Kladnja .
Udruženje žena „Zeleni vir“ osnovano je prije dvije godine. Za kratko vrijeme uspjele su da organiziraju žena na cijelom prostoru općine.Učestvovale su na nekoliko sajmova ljekobilja i zdrave hrane. Dva puta zaredom osvojile su prvu nagradu na Lukavačkom sajmu turizma za najbolje pripremljena jela bosanske kuhinje.
-Cilj našeg organiziranja je ekonomski osnažiti žene na našem području posebno žene iz ruralne sredine.Naša žene su vrlo vrijedne i uz dobru organizacaju uspjeh je zagarantovan.Imamo što ponuditi , počevši od ljekobilja,prozvoda kućne radinosti pa sve do prozvoda od meda.Ova druga po redu organizacija olovskih dana zdrave hrane to je pokazala i nadam se da će iduće godine biti još bolje.-kaže Kemala Hodžić, predsjednica UO Udruženja žena „Zeleni vir”.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button