Općenito

Djevojka nogometašica

Kada vidite djevojku,ženu da je uspješna u nekom sportu to već odavno nije čudno ali za naše podneblje djevojku u nogometu je još uvijek pomalo neobično vidjeti. U Olovu pa ni u drugim manjim gradovima u BiH nema puno ženskih nogometnih klubova. U vrijeme kada sportski klubovi u manjim sredinama poput naše jedva opstaju a među dječacima nogomet igra djevojka i to vidljivo bolje, onda vam ne treba puno da shvatite da se radi o talentu.
Šejla Selimović je upravo to, djevojka nogometašica i to ne bilo kakva.Rođena je u Olovu 1995 godine,trenutno pohađa treći razred gimnazije ,odlična je učenica ,kćerka jedinica ponos svojih roditelja Rasima i Amele.
Svi koji je poznaju dive se njenom nogometnom umijeću.U NK „Stupčanica“ su primjetili da se radi o izuzetnom talentu i savjetovali je da ide trenirati negdje gdje postoji ženski nogometni klub.Prije dvije godine pokušala je ići na treninge u Sarajevo ali u nedostatku finansijskih sredstava privremeno je bila odustala od nogometa.
Od septembra ove godine počela je trenirati za ŽNK SFK „2000 Sarajevo“ gdje trenira dva puta sedmično.
“Trenerice Ivana Vlaić i Samira Hurem su me lijepo primile,ponudile mi priliku u ovom klubu.Za početak su mi omogućile da treniram bez plaćanja članarine zbog troškova koje imam u dolasku do Sarajeva svakog vikenda,na čemu sam im veoma zahvalna.Moj životni san je da profesionalno igram nogomet,to me čini sretnom i zadovoljnom i nije mi problem ni učiti kada obavim trening jer me to u potpunosti ispunjava“-kaže Šejla vidno sretna odlaskom na treninge u Sarajevo ali i zabrinuta zbog neizvjesnosti koja je muči.Finansijska situacija u kojoj oba roditelja su bez posla sa primanjima koja uspijevaju obezbijediti na poslovima na kojima rade povremeno nisu dovoljna za odlaske na treninge i sve ostalo što je potrebno uz to.Za sada Šejla uspijeva odlaziti na treninge zahvaljujući rodbini u Sarajevu.
-„Ja želim da igram nogomet,ali dok ne ostvarim svoj životni san igram i odbojku u našem odbojkaškom klubu „Olovo“ koji su nedavno osnovali školu odbojke za djevojke,nadamo se da ćemo uskoro i mi dobiti svoj ženski odbojkaški klub.Volim sport i nemogu da mirujem,pa sam nedavno povrijedila i prst na desnoj ruci,tako da opet više nogom udaram loptu,a treneri me stalno opominju, nogomet mi je ipak najveća ljubav“- priča vesela djevojka Šejla i dodaje da bi joj finansijska podrška dobro došla u ostvarenju njenog sna. Talenat koji posjeduje Šejla uz njen trud i rad za vrlo kratko vrijeme će pokazati rezultate.To potvrđuje i podrška koju je Šejla dobila od trenerica sarajevskog kluba u kojem Šejla trenutno trenira da bi već sljedeće sezone mogla zaigrati na prvenstvu za djevojke do 19 godina.Sve to će biti ostvarivo ukoliko ova talentovana djevojka pronađe sredstva za odlazak na treninge koji su jedini pravi put do toliko željenog uspjeha.

Amira M.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button