Općenito

Popravite most!

Na našu e-mail adresu stigla je poruka tačnije molba da pomognemo u animiranju nadležnih institucija za sanaciju metalno-drvenog mosta na rijeci Krivaji (most na Buku), u blizini Careve Ćuprije i Maoče.
Molbu našeg anonimnog slušatelja,čitatelja objavljujemo u cjelosti kao i fotografije mosta koje nam je poslao.
Obzirom da se vozim preko ovog mosta desetak puta mjesečno, a ovaj most je o ovakvom stanju već peti mjesec, znači od juna 2012 godine, revoltiran neradom firme koja održava ovu saobraćajnicu i nemarom općinskih vlasti, moram vam se obratiti na ovaj način.
Stanovnici ovih naselja i svi putnici koji saobraćaju po ovoj saobraćajnici,bilo vlastitim automobilima ili javnim prevozom, koja spaja Olovo, Zavidoviće i Banoviće, već nekoliko mjeseci u strahu prelaze ovaj most.
Strahuju za svoje živote, zbog dotrajalih drvenih greda, na kojima su nekada bile pokavane daske i preko kojih se moglo uredno prelaziti. Ovaj most nije održavan duže vrijeme, tako da su pomenute daske uništene pralaskom teških kamiona. Nakon uništavanja dasaka, na red dolazi uništavanje glavnih oslonaca – drvenih greda,koje su vidljivo istrošene i ispucale a uz to su i pune eksera.Da bi mogli ikako preći ovaj most , na mjestima gdje su grede ispucale vozaci moraju ubacivati kamenje.

Fotografije dovoljno govore u kakvom je stanju ovaj most.

Svjedoci smo da se jedan sličan most na ovoj saobraćajnici srušio prošle godine.

Molim vas u svoje ime, u ime hiljada putnika, stotina školaraca koji prelaze ovaj most, da podhitno izađete na lice mjesta, učinite nešto i da popravite ovaj most, prije nego li dođe do neželjenih posljedica.

Stanovnici Olova ne zaslužuju ovakve pristupne puteve i mostove na svojim saobraćajnicama.

Dolaze hladni dani, sniježne padavine, što će dovesti do još većeg propadanja drvenih greda.

Srdačan pozdrav!

Ovaj tekst sa slikama je proslijeđen na nekoliko adresa i nadležnih općinskih i kantonalnih institucija što će nadamo se uskoro uroditi reakcijom istih.
Regionalni put Olovo-Zavidovići na kojem se nalazi most je u nadleženosti Ministrastva za promet i komunikacije Ze-Do kantona.

Ono što mi kao medij možemo učinit jeste da će mo pokušati dobiti odgovore od nadležnih i prenijeti vama. Cijenjeni sugrađani ovo je jedan od dobrih načina kako možemo zajedno sa vama pokušati rješavati probleme koji nas svakodnevno tište.
Hvala Vam na fotografijama i pismu koje ste uputili!

Redakcija Radio Olova

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button