Općenito

OK „Olovo“ tim koji zaslužuje svaku podršku

U okviru sedmog kola druge Federalne lige za muškarce danas je u Olovu odigrana još jedna odbojkaška utakmica.U Sali OŠ „Olovo“ u 13 sati sastali su se OK „Olovo“ i OK „Zenica“.Ono što smo mogli vidjeti na parketu je borbenost i zalaganje igrača oba tima.Ipak zahvaljujući upornosti,snazi i spretnosti iskusnijih igrača OK „Olovo“je upisao još tri boda pobjedom u setovima 3:1.
Trener gostujuće ekipe Zoran Mihajlović poslije utakmice nam je rekao;-“Mi stvaramo ekipu,ovo su sve mladi momci koji iz utakmice u utakmicu igraju sve bolje i bolje.Domaćinu čestitamo na pobjedi i zahvaljujemo se na gostoprimstvu.Nadamo se da ćemo sljedeće godine da se takmičimo u istoj ligi.“
Kapiten OK“Olovo“ Selvedin Karić ;-“Ovo su uglavnom mladi momci 1994 i 1995 godište,podmladili smo ekipu da im damo šansu. Prave uspjehe očekujemo za 3 do 4 godine.Ovom pobjedom idemo na šesto mjesto na tabeli,sljedeća utakmica je opet kod kuće. U goste nam dolazi ekipa „llijaša“ nadamo se pobjedi da idemo prema sredini tabele.Zadovoljan sam igračima ali i publikom koja nas uvijek podražava.“
Trener olovskih odbojkaša Kazafer Alikadić-:“Kao što ste i sami mogli vidjeti izvojevali smo još jednu pobjedu na domaćem terenu.Na momente je bilo i veoma teško,rezultat je bio nepovoljan i neke prolazne krize koje naši igrači nadomještaju borbenošću do kraja.Podrška pubilke nam je veoma važna jer su tu kad je najpotrebnije.Nadamo se da će i sljedeće subote biti uz nas“.
U subotu 24. 11.2012 domaća ekipa OK „Olovo“ se sastaje sa OK“Ilijaš“ .Utakmica počinje u 13 sati u sali OŠ“Olovo“ .Dođite i podržite naše vrijedne odbojkaše,tim koji zaslužuje podršku i u čijem uspjehu učestvuju svi olovski ljubitelji odbojke.
Evo i nekoliko detalja sa današnje utakmice.

Amira Milunić

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button