Općenito

Prikupili novac za liječenje kolegice

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv raka 4. februara, lokalni tim Asocijacije srednjoškolaca u BiH Olovo, organizovao je humanitarnu akciju.
Na prodajnom štandu na glavnoj gradskoj ulici, srednjoškolci su prikupljali novac prodajom domaćih kolača i čaja prolazicima po simboličnim cijenama od 1 KM i 0,5 KM pored toga mnogi su ostavljali i svoj dobrovoljni novčani prilog.
Prema riječima Amre Memagić koordinatorice u lokalnom timu Olovo, prikupljeno je 500 KM. Novac će uručiti učenici trećeg razreda MSŠ Muameri Rapić koja boluje od jednog oblika raka i trenutno je na liječenju u Sarajevu.
–„Ovo je naša prva humanitarna akcija,nismo bili sigurni na početku kako će sve to izgledati ali na našu veliku radost,naši sugrađani su se odazvali u velikom broju ovoj humanitarnoj akciji i za tri sata smo prodali sve kolače.Hvala svima koji su nas podržali.Želja nam je bila da bar malo olakšamo liječenje naše prijateljice kojoj ovom prilikom poručujemo da smo uz nju i želimo joj ozdravljenje“,kaže Amra.
ASUBiH Lokalni tim Olovo u narednom periodu planira realizaciju još nekoliko projekata koji imaju za cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca kroz njihova prava i zastupanje njihovih ideja.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button