Općenito

Lovačko društvo „Tetrijeb“ dobilo novo staro rukovodstvo

Lovačko društvo „Tetrijeb“ iz Olova, održalo je svoju redovno Izvještajno-izbornu skupštinu. Kako je istaknuto u izvještaju za proteklu sezonu, pored lova posebno su se vodile aktivnosti na zaštiti divljači u periodu ekstremno velikog snijega i hladnoče. U tom cilju pokretane su akcije na iznošenju hrane u lovišta, što je doprinjelo kako su istakli lovci, da brojna ugrožena vrsta divljači i preživi.
Kada je u pitanju sam lov u prošloj lovnoj sezoni,odstrijeljeno je 49 divljih svinja,40 lisica, 21 zec, 3 vuka i 1 divlja mačka.
U goste ovom društvu u protekloj sezoni došlo je 129 lovaca kako iz BiH , tako i iz zemalja regiona.
U planu za naredni period, donesena je odluka o prodaji lovačkog doma na Banji kao i kupovina prostora za rad udruženja.Donesena je odluka i o visini članarine koja iznosi 130,00 KM , upisnine u iznosu od 350,00 KM kao upisnine sa prelaznicom iz drugog društva u visini od 200,00 KM.
U izbornom dijelu skupštine, večinom glasova produžen je mandat predsjedniku Lovačkog društva Izetu Smajiću , glavnom lovovođi Taibu Halilovići,predsjedniku skupštine Azizu Kaknjaševiću kao i sekretaru društva Ešefu Jusubašiću.
Nakon radnog dijela, prireređana je svečanost na kojoj su najzaslužnijim i najaktivnijim članovima društva dodjeljena priznanja i nagrade.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button