Općenito

Ela Ćibo osvojila zlatnu medalju na turniru u Turskoj

Taekwondo reprezentacija BiH je u periodu od 19.-24.04.2013., učestvovala na 3. Međunarodnim Rumi dječijim igrama u Turskom gradu Konya, na kojima je učešće uzelo 25 zemalja u različitim sportovima. Organizatori su odlučili ovim igrama pokloniti jedini dječiji praznik na svijetu, svoj djeci svijeta.
Predsjednik i glavni trener taekwondo kluba ZLATNI LJILJANI je svoj poziv za ove igre proslijedio TKD klubovima u BiH, što je rezultiralo odlaskom 10 BiH predstavnika u sastavu: Predsjednik saveza Ahmet Dilek, trener Goran Teofilović i 8 takmičara.
Najuspješnija takmičarka je bila članica TKD kluba ZLATNI LJILJANI – ELA ĆIBO, pobjedivši 3 borbe i osvojivši ZLATNU medalju na ovom prestižnom turniru.
3. mjesto su osvojili EVELIN PILJUG – član TKD kluba NUR iz Kaknja, i DELILA RAMIĆ – članica TKD kluba NOVI GRAD iz Sarajeva.

Predsjednik TKD Kluba “Zlatni ljiljani” Ahmet Dilek -: „Zadovoljan sam sa rezultatom iako smo mogli u pojedinim kategorijama biti malo bolji, međutim uzimajući u obzir da su na ovom turniru učestvovale svjetske sile Turska, Njemačka, Španja, Egipat i Azerbajdžan, ipak smo jako uspješno prošli.
Sada nam predstoji državno TKD prvestvo za sve kategorije koje će biti održano 11.05.2013 u Hadžićima, tako da će takmičari imati priliku da održe kontinuitet sa treninzima u okviru priprema za predstojeće evropsko prvenstvo za kadete i juniore.“

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button