Općenito

Održan 16 planinarski pohod putem 1.Slavne olovske brdske brigade

Učestvovalo preko stotinu planinaraU okviru obilježavanja 27. maja, Dana formiranja1. slavne olovske brdske brigade a u organizaciji PD „Smolin“, u Olovu je održan 16. pohod “Putem 1.SOBB .Pored domaćina PD“Smolin“, ušešće je uzelo još četrnaest PD-a iz BiH i Crne Gore.
Planinarska sportska društva“Perun“Vareš,“Smajlovac“Maglaj,“ Poštar“i“Konjuh“ iz Tuzle, “Svatovac“i „Prijatelji prirode“iz Lukavca, Pl.Klub Bosiljka Ignajtović“Oblun“Podgorica, UG“Nova vizija“, PD“Drenik“Živinice, PD“Tvrtkovac“Zenica,PD“Brezovača“Hadžići,PD“Bobovac“Kakanj,ORVI 92-95 Olovo,pohodili su dio linije odbrane Olova koja se protezala od Kozlovca do Bakića, gdje je na spomen obilježju održan kratki čas historije.Ove godine u pohodu je učestvovao veliki broj mladih koji su zajedno sa više od stotinu planinara prešli maršrutu u dužiniod 15 km .Pomoć u dočeku gostiju, kao i uvjek dobro pripremljenom vojničkom grahu, pružila JZUBRC“Akvaterm“Olovo i njen glavni kuhar Vahid Đogić te pekara „Paštrik“.
PD-ma uručene zahvalnicePlaninarskim društvima su na kraju pohoda su uručene zahvalnice .Najmlađi učesnik pohoda bio je Harun Rizvanović (5) dok je najstariji i ovaj put bio hadži.Smajo Pašić (83) iz Olova.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button