Općenito

Delegacija privrednika iz turskog grada Mersina posjetila Olovo

Zajednički snimakDelegacija turskih privrednika iz grada Mersina, predvođena predsjednikom udruženja privrednika iz ovog grada Ali Doganom, posjetila je općinu Olovo. U prijateljskom i otvorenom razgovoru, načelnik Općine Olovo Đemal Memagić upoznao je goste o aktuelnoj situaciji na području općine.

D2 Tom prilikom načelnik Memagić je istakao nekoliko projekata koji su u fazi realizacije i istovremeno upoznao goste o resursima sa kojima raspolaže općina Olovo. Istovremeno je uputio poziv turskim pivrednicima da sagledaju mogućnosti ulaganja u privredu Olova. U obraćanju domaćinima Ali Dogan je istakao da su privrednici iz grada Mersina, kao i iz cijele Turske, zainteresirani za saradnju i ulaganje u privredu naše zemlje, posebno u oblasti energetike i obnovljivih izvora energije, drvne, prehrambene i tekstilne industrije, kao i turizma.

d4

Turski privrednici obišli olovska preduzeća Nakon razgovora u zgradi Općine, privrednici iz Turske zajedno sa poslovnim ljudima iz Olova obišli su JZUBRC „Akvaterm“, te preduzeća „Prominvest“, „Alma-Ras“ i “Lux-co“.

Inače, grad Mersin ima milion stanovnika i privredni je i kulturni centar istoimene regije. U Turskoj delegaciji bili su privrednici iz oblasti automobilske industrije, obnovljivih izvora energije, šumarstva, industrije stakla i namještaja, transporta, građevinarstva i prehrambene industrije.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button