Općenito

Amar Alikadić najbolji junior u taekwondou u BiH

Amar Alikadić najbolji junior u teakwondou u državiU vrijeme kada puno toga djeci odvlači pažnju od sporta i zdravog načina života pogotovo u malim sredinama kao što je Olovo, svaki uspjeh je vrijedan pažnje.Nakon što je osnovnu školu završio kao učenik generacije Amar Alikadić je odličan učenik trećeg razreda gimnazije u MSŠ”Musa Ćazim Ćatić”u Olovu .Član je Taekwondo Akademije Olovu gdje već šest godina trenira taekwondo i postiže značajne uspjehe.Nosilac je crnog pojasa „prvi dan“,2010 godine je kao član reperezentacije BiH osvojio titulu državnog prvaka .Ove godine Amar je na državnom takmičenju u Hadžićima izabran za najboljeg juniora u kategoriji do (+78 kg) . Veoma brzo poslije toga uslijedio je i poziv u reprezentaciju BiH u taekwondou. Pored zlatnih medalja sa državnih takmičenja osvajao je medalje i na međunarodnim takmičenjima u Bosni i Hrvatskoj među kojima se izdvaja“ Korčula Open“,gdje je osvojio dva zlata i bronzu.Pored svega pomenutog aktivan je i u drugim sportovima.
-Odbojka je još jedan sport koji me privlači prvenstveno zbog svoje dinamike,već dvije godine treniram odbojku-kaže Amar.Na školskim i općinskim takmičenjima iz matematike i fizike osvajao je prva mjesta dok je na kantonalnim uvijek bio među najboljima.Aktivan je član Asocijacije srednjoškolaca u BiH LT Olovo. O tome kako uspijeva uskladiti sve obaveze i pri tome osvariti uspjeh u sportu kaže:
-„Najvažnija je volja i pravilan raspored vremena,lako se može uspjeti na više polja tj.nauka i sport u mom slučaju.Veliku zahvalnost dugujem svom treneru i mojim roditeljima bez čije podrške ne bih mogao postići sve ovo“-ističe Amar.
Nakon srednje škole želi upisati neki tehnički fakultet i ostati aktivan u sportovima koje voli.
Ovaj uspješan sportista sada već reperezenativac BiH u taekwondou pred kojim je sjajna budućnost bez obzira čime se bavio, uputio je poruku svojim vršnjacima ali i najmlađima da žive zdravo,da se bave sportom i da ne padaju u zamku poroka.

A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button