Općenito

Naselje Olovske Luke dobilo uličnu rasvjetu

Rasvjeta Ol.LukeKako bi se stekli kvalitetniji uslovi života u gradu i prigradskim naseljima tokom proteklih nekoliko mjeseci Općina Olovo je realizovala nekoliko projekata osvjetljavanja olovskih naselja.Ove godine uličnu rasvjetu su dobila naselja Karagino Polje,ulica Krivajska i dio naselja Olovske Luke.
Uz magistralnu cestu u Ol.Lukama od naselja Nula do mosta za skretanje prema područnoj osnovnoj školi u Ol.Lukama u dužini oko 2 km postavljeno je 37 svjetiljki.Ukupna vrijednost radova je 40.000 KM a finansirani su iz budžeta Općine Olovo.
Osvjetljavanje glavne ulice u naselju Karagino Polje doprinijelo je ne samo urbanom izgledu ovog gusto naseljenog olovskog naselja već i lakšem i sigurnijem kretanju pješaka i vozača.Ukupna vrijednost projekta ulične rasvjete za ovo naselje je 26.630 KM dok je za rasvjetu u Krivajskoj ulici Općina Olovo izdvojila 21.700 KM.Izvođač radova na pomenutim projektima bilo je preduzeće „Conram“ iz Brčkog.
Građani Olova posebno su obradovani novim izgledom dijela grada ispred srednje škole na kojem su uređene i adaptirane dvije zgrade ,pješačke staze , zaštitna ograda pored rijeke i pripremljena lokacija za izgradnju gradske džamije,sve iz sredstava Općine Olovo.Na ovom mjestu je nedavno urađena rasvjeta,za koju je pripremu izvršila Općina Olovo dok je stubove i svjetiljke za rasvjetu finansiralo preduzeće „Kovan“ iz Gračanice koje ima svoju poslovnicu u Olovu.Ukupna vrijednost ovog projekta je oko 9.000 KM.
Treba pomenuti da je u okviru projekta Rehabilitacija ceste M-18, dionica: Olovske Luke – Bakići,ljepšem izgledu i sigurnijem saobraćanju pješaka i vozača kroz naselje Ol.Luke doprinijelo i uređenje BUS stajališta, trotoara,pješačke staze i zaštitne ograde u dužini od oko 1,3 km .Vrijednost radova na pješačkoj stazi u Olovskim lukama je 320.000 KM.U okviru pomenutog projekta uređena je pješačka staza u Dolovima i BUS stajalište u ukupnoj Rasvjeta,pješačka staza,ogradavrijednosti 40.000 KM.Izvođač radova je bilo preduzeće „HP Investing“ d.o.o. Mostar i“ Sarajevoputevi“ d.d. Sarajevo .Radove je finansirala Federalna direkcija cesta.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button