Općenito

Održan redovan sastanak Foruma za bezbjednost i sigurnost u zajednici općine Olovo

Policijska stanica OlovoNa posljednjem sastanku Foruma za bezbjednost i sigurnost u zajednici općine Olovo, izneseni su statistički podaci o stanju javnog reda i mira, bezbjednosti saobraćaja i stanju kriminaliteta za 2013 .godinu, na podrućju koje pokriva Policijska stanica Olovo.
Kada je u pitanju stanje javnog reda i mira u 2013. godini broj prekršaja iznosio 39, dok je broj lica koja su počinila prekršaje iznosio 71. U odnosu na na 2012. godinu, proj prekršaja smanjen je za skoro pola. U strukturi prekršaja, najviše se odnosilo na tuče i fizičke napade 28, naročito drsko ponašanje 9 te 2 prekršaja koji se vode kao ostali. Povrijeđeno je 9 lica.
Broj saobraćajnih nezgoda u 2013. godini, blago je povečan u odnosu na 2012. godinu i iznosio je 110 . U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je smrtno stradalo , 4 lica su zadobila teže tjelesne povrede dok su 22 lica lakše povrijeđena.
Takođe je i kriminal u 2013. godini blago povećan u odnosu na 2012. godinu tako da je broj krivičnih djela oznosio je 107. Procenat ukupno rasvjetljenih krivičnih djela je 78,5 %. Prijavljeno je 111 lica, a broj povratnika u krivična djela iznosio je 73.
Krivična djela uglavnom su se odnosila na imovinske delikte, šumske krađe te teške krađe kao što su provale u trgovinske objekte i centre te privatne posjede.
Na sastanku koji se inače održava svaki mjesec u prostorijama PS Olovo, Forum za bezbjednost i sigurnost u zajednici je pohvalio rad pripadnika Policijski stanice Olovo. Ocijena je da je i sam Forum dao doprinos zadovoljavajućem stanju javnog reda i mira na ovom području.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button