Općenito

Održan sastanak Općinskog načelnika sa predsjednicima MZ općine Olovo

Na inicijativu Općinskog načelnika Đemala Memagića u nedelju devetog februara u prostorijama Općine Olovo održan je sastanak Predsjednika olovskih MZ. Sastanku na kome se, uz redovne planove i aktivnosti , razgovaralo i o aktuelnoj situaciji vezanoj za poslednja dešavanja i demonstracije u gradovima Federacije, prisustvovalo je 13, od ukupno 15, predstavnika MZ.
U svom uvodnom obračanju je Memagić poslednja dešavanja ocjenio očekivanim, narodni bunt i protest protiv glomaznih i tromih institucija vlasti opravdanim, a vandalizam i rušenje javnih dobara nepotrebnim i štetnim.

-„Mi u općini Olovo najbolje znamo i osjećamo sav teret ovakvog uređenja države. Kantoni su nepotrebni teret svim građanima posebno nama u Olovu, jer su nam upravo sa te stepenice vlasti ,uzrupirani svi prirodni resursi i sva prava a da od toga nemamo ili imamo vrlo malo koristi“ – kazao je između ostalog g-din Memagić podcrtavajući neodrživi debalans između javnog i realnog sektora što je sve uticalo na izuzetno tešku socijalnu sliku našeg Sa sastanka Op.nač i Pred.MZdruštva koja je osnovni uzrok i pokretač poslednjih događaja.

-„Sve ovo međutim ne može opravdati nasilje koje smo imali priliku gledati poslednjih dana što je djelo onih koji u svemu ovome vide neki vlastiti interes bilo politički, bilo materijalni ili neki drugi, a postoje indicije o kojima ja ovdje ne bi govorio jer će to sve izaći na vidjelo vrlo brzo. Ono što je za nas ovdje u Olovu važno i što bi ja kao zaključak ovog našeg sastanka možda na kraju i predložio je upravo to da smo mi u Olovu za demokratske promjene koje bi trebale dovesti do promjene postojećeg sistema organizacije“-kazao je na kraju prvi čovjek općine Olovo Đemal Memagić.

On je na kraju još jednom pozvao sve građane da budu, u svim budućim kretanjima na ovom putu dostojanstveni i da do zacrtanih ciljeva dolaze na demokratski i miran način bez vandalizma i rušenja onog što se ionako teškom mukom steklo i podiglo jer je to u interesu svih istinskih patriota i svih poštenih građana Olova.

Predstavnici MZ u svojim istupima dali su jednoglasnu podršku ovakvim stavovima Općinskog načelnika Memagića ističući u nastavku sastanka sve probleme u svojim MZ, te je razgovor u nastavku tekao u tom smjeru. Razgovaralo se o aktuelnim i budućim projektima i mogućnostima rješavanja tih problema.

Foto Općina Olovo

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button