Općenito

Humanitarni koncert za pomoć u liječenju bolesne učenice

U organizaciji olovskih srednjoškolaca okupljenih u organizacijama „FLOW-For love of water“ i „Connecting classroooms“u sali Centra za kulturu održan je humanitarni koncert za pomoć bolesnoj prijateljici Muameri Rapić,učenici srednje škole koja je zbog bolesti prekinula svoje školovanje.
Na koncertu su nastupili članovi igraonice „Suncokret“, zatim učenici srednje škole koji su pjevali i svirali Abdulaziz Numanović,Šejla Hota,Džana Ećo i Miralem Avdić,za muzičku pratnju bila je zadužena Almina i Ejub Ferhatović.
Zahvaljujući velikom odzivu učenika i građana od ulaznica koja su koštale 1 KM i dobrovoljnih priloga prikupljena novčana sredstva 400 KM će biti uplaćena za liječenje Muamere Rapić učenice MSŠ“Musa Ćazim Ćatić“.
Ovom prilikom organizatori humanitarnog koncerta se zahvaljuju svima koji su dali svoj dobrovoljni prilog kao i ostalima koji su pomogli održavanje koncerta.

S obzirom da su u proteklih nekoliko dana organizovane humanitarne akcije za prikupljanje novčanih sredstava za pomoć u liječenju učenice Muamere Rapić razgovarali smo sa njom i njenom majkom Suadom.Kako nam je kazala Muamera ona se trenutno oporavlja kod kuće nakon boravka u bolnici u Sarajevu gdje je boravila 25 dana tokom kojih je imala transplantaciju matičnih ćelija.Novac joj je potreban za kontrolni nalaz i analizu u Zagrebu prema riječima majke Suade u visini oko 3.200 KM.Muamera je trebala pohađati četvrti razred MSŠ“Musa Ćazim Ćatić“ ali zbog Muamera Rapićbolesti ove školske godine nije mogla pohađati nastavu. Porodica Rapić se ovom prilikom zahvaljuje svima koji su dali svoj dobrovoljni prilog ,učenicima i profesorima srednje škole,članovima organizacija LT ASuBiH ,“Flow“ i „Connecting classroms“ koji su od prodaje kolača i čaja i na humanitarnom koncertu prikupljali novčana sredstva za Muameru.Ono što na kraju možemo zaključiti jeste da ni ovaj put kao ni mnogo puta do sada humanost građana Olova nije zakazala,Muameri želimo uspješno liječenje i brz povratak u školu.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button