Općenito

Klanjana dženaza djevojčici koja je poginula u Ilijašu

U Milankovićima kod Olova u četvrtak 20.februara Dženaza Milankovići 20.02.2014klanjana je dženaza petnaestogodišnjoj djevojčici Merjemi Džakmić, koju je u Ilijašu automobilom “Golf” udario R. A. Od posljedica udara Merjema je preminula na putu do bolnice.
Dženazu je klanjalo preko hiljadu osoba iz ovog i okolnih sela, te Ilijaša u kojem je posljednjih godina živjela Merjema sa roditeljima Galibom i Amelom i sestrama Esmom i Lejlom.
Tuga, bol i suze
Stanovnici Milankovića kažu da se ovakva dženaza ne pamti i da je to razumljivo jer ovakva tragedija nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a Merjema je bila omiljena među komšijama i u Milankovićima i u Ilijašu, ali i među svojim školskim kolegama koji su na posljednji ispraćaj došli u velikom broju.

Mahir efendija Čutura: Merjemu su svi voljeli

– Merjema mi je bila jedna od najboljih učenica, ali više od toga pamtiće se njena skromnost i veselost. Svi su je voljeli i to pokazuje i ova dženaza – kaže nam njen nastavnik vjeronauke Mahir ef. Čutura.

Merjemin otac Galib nije mogao govoriti od bola za izgubljenom kćerkom, dok je jedan od njenih komšija prokomentarisao da je sitna kiša koja je padala tokom cijele dženaze ličila na suze.

Inače, Ilijašanin R.A. koji je autom udario Merjemu trenutno se nalazi u pritvoru dok traju istražne radnje o ovoj nesreći.
avaz.ba

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button