Općenito

Mješovita srednja škola”Musa Ćazim Ćatić”Olovo obilježila Dan škole

1924790_507081399396373_1279231933_nMješovita srednja škola“Musa Ćazim Ćatić „ Olovo obilježila je dan škole 12.mart na datum kada je rođen bh pisac Musa Ćazim Ćatić 1878. godine u Odžaku kod Modriče.
Sve prisutne je na početku svečanog programa u sali Doma kulture pozdravio direktor škole Mujo Kućanović koji je između ostalog istakao ;
-„U protekloj godini učenici i profesori su ostvarili zapažene rezultate u svom radu.Pored materijalno –tehničke osnove ,škola ima ono sa čime se možemo pohvaliti a to je i najvažnije,to su njeni učenici i profesori.Mi danas u školi imamo 53 zaposlenih,od toga broja 42 profesora među kojima je 4 magistra i jednog doktorskog kandidata.Trenutno nastavu u školi pohađa 413 učenika u 19 odjeljenja.Naši učenici su u proetkloj godini ostvarli značajne i zapažene rezultate na takmičenjima iz fizike,matematike ,informatike na raznim smotrama i festivalima.Pored toga naši učenici su uspješni i u vannastavnim aktivnostima”.

1920559_507082092729637_2131818618_nU prigodnom kulturno zabavnom programu nastupili su učenici članovi dramske,horske i recitatorske sekcije. Plesnim performansom za doprinos u borbi protiv nasilja nad ženama predstavili su se članovi LT ASuBiH.

Priznanja i nagrade za doprinos i zalaganje u radu sa učenicima i radu škole te za uspješno organizovanje školskih takmičenja direktor škole Mujo Kućanović uručio je profesorima i profesoricama Mirsadi Mešić ,Miralemu Mehanoviću,Muji Mansi,Ameru Degirmendžiću ,Editi Kolak,Azizu Šišiću,Adisi Ferhatović ,Nijazu Gogiću,Ibrahimu Mehiću,Mehmedaliji Sirći, Kazaferu Alikadiću ,Refiku Gušiću, Belmiri Kolasević,Jasminu Selimoviću,Aidi Klico i Almiri Mujanović .

Pohvale direktora škole dobili su učenici koji su učestvovali u nastavnim aktivnostima za učešće i ostvareni uspjeh na školskim,kantonalnim,federalnom i državnom takmičenju;Amna Kopić,Eldina Džakmić,Almina Ferhatović,Fatima Bijelić,Maida Karahmetović,Harun Hadžiabdić,Medina i Nermin Sirćo,Sajma Gledo,Zemir Kehić i Adin Prof.Mehmedalija Sirćo prima prizanje od direktora škole Muje KućanovićaČolaković.
Pohvale za učešće u slobodnim i vannastavnim aktivnostima škole dobili su;Belmina i Amina Milunić,Berina Omerović,Abdulaziz Numanović,Anes Halilović,Miralem Avdić,Adisa Karavdić,Amra Memagić,Džana Ećo,Maida Duraković,Šejla Hota,Senada Busnov,Samir Turbić,Imer Hadrović,Suljo Sarajlić,Adin Abazović,Amar Alikadić,Hidajeta Abazović,Mediha Merdan,Vedada Žigić,Dževad Klis,Belma Trakić,Adis Hasanspahić,Sumeja Delimustafić i Maida Kljajić.
Posebne pohvale direktora škole i Općinskog načelnika Đemala Memagića te novčani poklon od 100 KM za odlično učenje dobili su svi učenici IV 2 odjeljenja i razrednica Almira Mujanović.
Amira M.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button