Općenito

Članovi Teakwondo akademije Olovo bogatiji za nove titule

Fatima Bijelić i Haris Babić sa trenerom Nerminom SadikovićemU Vogošći je nedavno pred komisijom Teakwondo saveza BiH održano polaganje za majstorska zvanja odnosno crni pojas i tom prilikom TKD“ Akdemija“ je postala bogatija za nove titule.

Kandidatkinja i članica olovskog taekwondo kluba Fatima Bjelić je položila crni pojas za 2.POOM/DAN uz to je proglašena za najbolju kandidatkinju na polaganju od ukupno 27 muških i ženskih kanidtata.

Za program Radio Olova i naš portal razgovarali smo sa Fatimom kojoj smo prvo čestitali na posljednjem uspjehu i zamolili je da nam kaže nam nešto o sebi?

-„ Odlična sam učenica drugog razreda gimanzije u Olovu.Već sedmu godinu aktivno treniram teakvondo,ispunila mi se želja još od najmlađih dana.Teakvondo sam uvijek stavljala u prvi plan nekad i prije škloskih obaveza .Uspijevala sam i da odlazim na školska takmičenja iz matematike i fizike uz sve obaveze jer je sve stvar dobre organizacije“,ispričala nam je ova na oko krhka ali hrabra djevojka.

Fatima je dvostruka državna prvakinja za 2011 i 2012 godinu osvojila je devet zlatnih medalja,jednu srebrenu i jednu bronzanu , 2012 na turniru u Hadžićima osvojila je pehar za najbolju juniorku.Crni pojasza 1.POOM/DAN položila je prije dvije godine a nedavno i crni pojas 2.POOM/DAN.

Fatima Bjelić i trener Nermin Sadiković-„Moja cilj je ulazak u reprentaciju i Balkansko prvenstvo ,intenzivno ću raditi na tome kako bi mogla ostvariti rezultate na nekim većim takmičenjima“,kaže Fatima.

Haris Babić je položio crni pojas 1.POOM/DAN,prema riječima trenera Nermina Sadikovića članovi „Akademije“ Faris Babić i Amar Alikadić nažalost nisu mogli izaći na polaganje zbog povreda,

– „Vjerujemo da će na isti način, veoma brzo, doprinijeti ličnom i razvoju našeg kluba, kako oni, tako i drugi članovi“,kazao je trener i vlasni kluba Nermin Sadiković bivši repreznativac BiH 2002 i 2003 godine koji je istog dana položio crni pojas za 3.POOM/DAN.

Teakwondo „Akademija Olovo“ je osnovana 2006. godine od tada pa do danas kroz“Akademiju Olovo“ je prošlo oko 300 djece,
-„Od osnivanja naši takmičari su aktivni na prvenstvima države i međunarodnim prvenstvima .U seniorskoj selekciji osvajači medalja su Fatima Bijelić,Amar Alikadić i Dino Degirmendžić koji je bio prvak države u teakwandou juniorskoj selekciji, crna traka,kandidat za crni pojas prvi dan.Crni pojas predstavlja jednog već odgojenog takmičara i trenera koji može da prenosi svoje znanje učenicima. Ovo je prilika da se zahvalimo svima koji su nas podržavali u našem radu pogotovo osoblju MSŠ“Musa Ćazim Ćatić“koja nam je ustupala prostor za treninge naše djece.“,ističe Sadiković.
Sa polaganja u Vogošći
Teakwondo je reprezentativan olimpijski borilački sport dok su takmičari ambasadori svog grada i zemlje gdje god dođu ali današnja podrška sportu je veoma mala ili nikakva na svim nivoima u našem društvu.

-„ To nas opet nikad nije pokolebalo da ne radimo ,naprotiv to je dodatni motiv zato smo najmlađi i najtrofejniji tekvando klub u F BiH.Mi radimo ono što volimo a to je rad sa djecom i mladima.Instruktor sam Aikidoa predmajstor Hapkidoa crna traka ,diplomirao sam na Fakultetu za šumarstvo sve to sam postigao predanim i upornim radom,što je i moja poruka mladima da ako žele u nečemu da uspiju da rade na sebi i rezultati neće izostati.Danas djeca imaju puno izazova od mobitela do računara i igrica koje im oduzimaju dragocjeno vrijeme a toliko toga lijepog mogu naći u sportu za sebe,od izgradnje sampouzdanja do zdravog načina života i odrastanja “,ističe trener Sadiković.

Teakwondo akademija je osnovala odjeljenje „Akademije Olovo“u Carevoj Ćupriji gdje sa polaznicima radi Fatima Bjelić i Amar Alikadić nosioci crnog pojasa.

Općinsko vijeće Olovo nedavno je udovoljilo molbi akademije de im dodijeli napušteni prostor ispod sale Centra za kulturu i informisanje za okupljanje i treninge članova akademije što će prema riječima vlasnika i trenera Sadikovića uveliko unaprijediti rad.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button