Općenito

Održano općinsko takmičenje iz prve pomoći,najbolje ekipe osnovne i srednje škole idu na kantonalno takmičenje

Ekipa 2 tokom praktičnog dijelaU organizaciji Crvenog križa Olovo u ponedeljak sedmog aprila u OŠ „Olovo“ za učenike osnovnih i srednje škole održano je općinsko takmičenje iz prve pomoći.
Takmičari su imali pismeni i praktični dio. Na takmičenje nisu došli učenici OŠ „Hasan Kikić“ Solun,samim tim su olakšali odlazak na kantonalno takmičenje ekipi OŠ „Olovo“ koja je pred stručnom komisijom u potupnosti zadovoljila u pismenom i praktičnom dijelu.Članovi pobjedničke ekipe OŠ“Olovo“su Enisa Karamović,Alma Doljančić,Fata Ahmetspahić i Edina Zukić.
U kategoriji srednjoškolaca bolja je bila „Ekipa 1“ MSŠ Olovo koju su činile Adisa Karavdić,Almedina Brkić ,Amra Memagić i Medina Sirćo učenice MSŠ Musa Ćazim Ćatić i volonterke CK Olovo.
Konkurencija pobjedničkoj ekipi je bila ekipa „Ekipa 2“ u sastavu Emira Plećan,Faris Hemić,Rejsudina Hota i Kenan Jamaković ,koja je bila dostojan protivnik jer im je za malu razliku u bodovima u praktičnom dijelu izmakla pobjeda,kazala je prilikom proglašenja pobjednika predsjednica ocjenjivačke komisije Zora Pendić Viša medicinska sestra u penziji,
Članovi komisije Sifet Mujezinović,predsjednica komisije Zora Pendić i Selma Alispahić-„Djeca su dosta pokazala.Nije to bilo šturo znanje već naprotiv dosta dobro znanje koje su svi pokazali .Testovi su odlično urađeni kao i praktični dio na čemu još jednom čestitam svima a posebno pobjedničkoj ekipi.Znanje koje su pokazali koristit će im uvijek u životu“,kazala je za naš radio godpođa Pendić.
Članovi komisije bili su Selma Alispahić Viša medicinska sestra u penziji i Sifet Mujezinović član predsjedništva CK koji su kao i Zora Pendić aktivisti i volonteri Crvenog križa.
Prema riječima Ferida Hadžiabdića sekretara CK Olovo pobjedničke ekipe u maju ove godine odlaze na kantonalno takmičenje na kojem će im podršku i pomoć v i ovaj put pružiti CK Olovo uz pomoć građana i sponzora iz Olova koji će se kako se nadaju opet odazvati njihovom pozivu za učešće u ovom za djecu,škole ali grad značajnoj aktivnosti.
A.Milunić

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button