Općenito

Maturanati MSŠ „Musa Ćazim Ćatić “ posjetili vjerske objekte u Olovu

Maturanti MSŠ „Musa Ćazim Ćatić “ u Olovu, sa profesorom Islamske vjeronauke Ibrahimom Mehićem posjetili su vjerske objekte u Olovu.
Oko 40 učenika posjetilo je Svetište Gospe Olovske, nakšibendijsku tekiju i džamiju. U crkvi Blažene Djevice Marije, maturante je dočekao Fra Ilija Božić koji je prisutne upoznao o historijatu, dnevnim i sedmičnim vjerskim aktivnostima u crkvi te o budućim planovima rekonstrukcije crkve.
U nakšibendijskoj tekiji dočekao ih je domaćin Sead Mešić gdje su prisutni mogli saznati više o historijatu tekije i aktivnostima koje se tu već godinama odvijaju. Njegovo izlaganje učenicima bilo je o vrijednostima vjere ,
-„Svaki mladi čovjek je cvijet i nikada ne znamo kojeg će u vjeri Allah uzdići, stoga trebamo pažljivo da biramo put kojim ćemo hoditi.,kazao je između ostalog domaćin Sead Mešić.
Profesor Mehić je istakao da je izrazito ponosan i sretan što je imao priliku da se kroz četiri godine druži sa ovom generacijom,
1520619_518353441602502_2482732112860529703_n-„Iz tog razloga ovu posjetu sam odabrao kao krunu i poklon povodom četverogodišnjeg druženja kroz nastavu vjeronauke za ove mlade i vrijedne ljude“,istaka je prof.Mehić.

Tekst i foto ;Senada Busnov, IV razred Gimnazije

Obrada teksta Amira Milunić

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button