Općenito

Kompanija dm najpoželjniji poslodavac 2014. u BiH

_MG_7873Najpoželjniji poslodavac 2014. godine u BiH je dm drogerie markt,kompanija koja kontinuirano ulaže u ljudske resurse, kao i u društvenu odgovornost.

Među top 10 najpoželjnijih poslodavaca u BiH za 2014. godinu su i Al Jazeera Balkans, Raiffeisen Bank, Coca-Cola HBC B-H, Microsoft BiH, Violeta, Authority Partners, UniCredit Bank, ASA Group i Konzum.

Kompanija Kolektiv d.o.o. / portal Posao.ba osmu godinu zaredom ponudilaje priliku bh. građanima da odaberu ko su poslodavci u BiH za koje bi mnogi voljeli raditi, te su tim poslodavcima na večerašnjoj svečanoj ceremoniji, 25.04.2014. godine u Domu Armije, u prisustvu velikog broja direktora, HR i marketing menadžeravodećih kompanija, te najvažnijih predstavnika političkog i privrednog života u BiH, dodjeljena priznanja najpoželjnijih u 2014. godini.

Ove godine je od 650 nominovanih kompanija i preko 15 000 glasova, odabrano ko su poslodavci koji su se istakli kao najbolji u svom sektoru, te su i oni nagrađenipriznanjem. Pa tako je za najpoželjnijeg poslodavca u finansijskom sektoru proglašena SBERBANK BH, za fashion and retail sektor kompanija DEICHMANN obuća.Najpoželjniji poslodavac u FMCG sektoru je Henkel BH.
_MG_7909
Dok je najpoželjniji poslodavac u sektoru farmacije ove godineFarmavita, u sektoru distribucije najpoželjniji poslodavac jeOrbico. U sektoru nafta i gas HOLDINA, a u proizvodno-prehrambenom sektoruSarajevski kiseljak. Za najpoželjnijeg poslodavca u proizvodnom sektoru proglašen je Prevent BH, u ICT sektoru Logosoft, a najpoželjniji poslodavac u sektoru javnih preduzeća i ove godine jeBH Telecom.

Razlozi atraktivnosti poslodavaca surazličiti. Na prvom mjestu jemogućnost rasta kompanije, vodstvo kompanije u sektoru i imidž kompanije u poslovnom svijetu, zatim dobar tretman zaposlenika i pozitivno radno okruženje isigurnost radnog mjesta, dok su te visin plate, status u kompaniji i beneficije koje nudi poslodavac najmanje važni.

Ovo veliko istraživanje pokazalo je da su najpoželjniji poslodavci kompanije koje su ulaganjem u svoj brand, u ljude i njihov razvoj i jednakim poštovanjem koji pokazuju prema zaposlenima kao i prema svojim klijentima zaslužile da im bude dodjeljeno priznanje najboljih od najboljih.

Interesantno je da se lista najpoželjnijih poslodavaca 2014. nije mnogo promjenila u odnosu na prethodnu godinu, te možemo reći da su time najpoželjniji poslodavci za ovu godinupotvrdili svoju titulu, te zaslužili dodatno priznanjeza konzistentnost u dobrom poslovanju.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button