Općenito

Pjesma”Ruža” Dine Merlina za nastradale u poplavama

Dino Merlin _ photo Sever ZolakDanas je na zvaničnoj web stranici Dine Merlina objavljen video spot za pjesmu Ruža čiji je cilj pomoći u prikupljanju sredstava za nastradale u poplavama u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji.

Iako nije planirano da Ruža bude prva pjesma koju će publika čuti sa Merlinovog novog albuma, upravo je Ruža izabrana kako bi potaknula mnogobrojnu publiku Dine Merlina u regiji da se uključi u akciju pružanja pomoći ugroženima. U spotu su prikazani brojevi telefona Crvenog krsta čijim pozivanjem građani mogu dati svoj doprinos humanitarnoj akciji.

U video spotu urađenom u produkciji agencije Fabrika, korištene su fotografije Dine Kasala, Dejana Vekića i Velija Hasanbegovića, kao i video snimci BHT-a, HTV-a i RTS-a. U pjesmi, pored brojnih muzičara, gostuje i virtuozni turski klarinetista Husnu Senlendirici.

Video spot za pjesmu Ruža možete pogledati na web stranici www.dinomerlin.com i na zvaničnom YouTube kanalu Dine Merlina, na linku: http://youtu.be/nU0V1lU3obE

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button