Općenito

Vlada ZDK:Kraj školske godine u Olovu i Maglaju

MSŠ"Musa Ćazim Ćatić" OlovoNa sjednici Vlade Zeničko-dobojskog kantona(03. 06. 2014.) na prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke,kulture i sporta i Kantonalnog štaba civilne zaštite donijela je Odluku o završetku nastave u školskoj 2013/14 godini na području općina Maglaj, Olovo i Zenica. Naime, zbog posljedica nastalih usljed elementarnih nepogoda koje su zadesile Kanton, nastavni proces nije moguće nastaviti do kraja školske godine pa je odlučeno da se sa 14. 05. 2014. godine nastava okonča u Općini Olovo, za dvije osnovne škole „Hasan Kikić“ i „Olovo“ te u Mješovitoj srednjoj školi „Musa Ćazim Ćatić“ iz Olova. Isto vrijedi i za osnovne škole „Maglaj“ i „Prva osnovna škola“ te za gimnaziju „Edhem Mulabdić“ i Mješovitu srednju školu u Maglaju. Od škola sa područja Općine Zenica, ova Odluka vrijedi samo za Osnovnu školu „Ćamil Sijarić“ Nemila.
Preporuka Ministarstva nastavnom osoblju je da svim učenicima koji imaju nedovoljne ocjene iz pojedinih predmeta, budu zaključene pozitivne ocjene, a na osnovu takvog postupka da bude izveden opći uspjeh. Na isti način postupit će se i prema učenicima u svim osnovnim i srednjim školama s područja Kantona koji su spriječeni da pohađaju nastavu zbog nastalih posljedica prirodne nesreće. U srednjim školama s područja općina Maglaj i Olovo potrebno je organizirati maturske odnosno završne ispite.
Iz resora ovog Ministarstva na današnjoj sjednici data je i saglasnost na Odluku o izmjenama i dopunama Statuta Univerziteta u Zenici koje se odnose na izmjenu nadležnosti kod donošenja akata vezanih za plaće, naknade i druga primanja na zeničkom Univerzitetu, zatim na izmjenu uvjeta za izbor dekana Univerziteta i direktora Metalurškog instituta kao i na izmjenu rokova za završetak studija. Pored toga,data je i saglasnost na imenovanje Upravnog odbora Univerziteta u Zenici.
10338699_533978753373304_6753428591973326208_nNa prijedlog Ministarstva finansija Vlada je danas usvojila Odluku o izmjenama Odluke o utvrđivanju osnovnih elemenata za javni poziv kojim će se prikupiti ponude za kreditno zaduženje Vlade Zeničko-dobojskog kantona. Ovom Odlukom određeni su elementi i uvjeti pod kojima će biti raspisan javni poziv prema Zakonu o javnim nabavkama kako bi se odabrala banka koja ponudi najpovoljnije uslove za zaključenje kreditnog zaduženja.Pess služba Vlade ZDK

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button