Općenito

„Waqf Stichting Waqf“ iz Holandije i „Eid Charity“ iz Katara uručili pomoć građanima poplavljenih područja u općinama Žepče,Zavidovići,Doboj i Olovo

SAM_1655Humanitarna organizacija „Waqf Stichting Waqf“ iz Holandije, sa sjedištem u Sarajevu organizovala je 9. i 10. jula, 2014. godine veliku humanitarnu akciju na području Žepča, Zavidovića, Doboja i Olova. Naime, Organizacija Waqf je u saradnji sa Humanitarnom organizacijom „Eid Charity“ iz Katara posjetila i dodijelila prehrambene pakete stanovnicima navedenih gradova. Ovom prilikom podijeljeno je 500 prehrambenih paketa građanima kojima je ta pomoć bila najpotrebnija. Organizacija Eid Charity je jedna od najangažovanijih humanitarnih organizacija u svijetu, a sjedište ove organizacije je u Kataru.
Ova humanitarna akcije uspješno je realizovana u saradnji i koordinaciji sa direktorom Vakufske direkcije mr. Senaidom ef. Zaimovićem i Vojnim muftijstvom. U Žepču je podijeljeno 200 prehrambenih paketa uz pomoć glavnog imama Izeta ef. Efendića. U Zavidovićima je izvršena podjela 50 prehrambenih paketa u saradnji sa glavnim imamom Sulejman ef. Efendićem i Elvirom ef. Mehićem. U Doboju je podijeljeno 150 prehrambenih paketa uz koordinaciju sa glavnim imamom Bajrom ef. Džafićem. Završni dio podjele humanitarnih paketa realizovan je u Olovu, gdje je uz svesrdnu pomoć glavnog imama Esad ef. Pepića podijeljeno 100 prehrambenih paketa.
SAM_1695U narednom periodu Humanitarna organizacija „Waqf“ u saradnji sa Humanitarnom organizacijom „Eid Charity“ ima namjeru realizovati i druge vidove humanitarne pomoći stanovništvu Bosne i Hercegovine, sa posebnim akcentom na poplavljena područja.

Prikaži više

Povezani članci

Pogledajte također
Close
Back to top button