Općenito

Od 29. do 31. augusta 2014. u Sarajevo će biti održan Start up Weekend – prilika za mlade sa poslovnim idejama,prijavite se!

SWS Logo FINAL RGBStartup Weekend u saradnjisa BIZOO Akceleratoromi HUB387 od 29. do 31. augusta 2014. godineorganizujetrećiporedu Startup Weekend Sarajevo kojiće se održati u prostorijamaHUB387, Bosmal City Centar. Ovaj jedinstven idogađajpredstavlja priliku zasvemlade ljude koji žele da pokrenu vlastiti biznis da se prijave I razviju svoje poslovne ideje.
Ovaj događaj je namijenjen je svim mladim ljudima kojiimaju ideju o pokretanju vlastitog biznisa ili žele biti dio nekog tima kako bi stekli nova znanja I vještine u tri kategorije: developeri, dizajnerii non-technical.Učesnici se očekuju iz svihgradova u Bosni I Hercegovini,Iz susjednih zemaljakao I cijeloga svijeta.

U protekle dvije godine, Startup Weekend Sarajevo je ugostio više od 200 mladih ljudi iz BiH i cijelog svijeta te je promijenio njihovo shvatanje preduzetništva i startupa. «Drago nam je što je i ove godine postoji veliko interesovanje za Startup Weekend. Ovim putem pozivamo sve zainteresovane developere, entuzijaste i kreativce da se prijave i učestvuju u interesantnom vikendu punom pozitivne energije», rekla je za Klix.ba Selma Šehić, jedna od organizatorica.

Startup Weekend Sarajevo će ove godine ugostiti Kathleen Fritzsche jednog od osnivača Accelerate Stuttgart iz Švicarske, koja će biti medijator cijelog događaja. Učesnici Startup Weekenda Sarajevo će imati priliku razgovarati sa Kathleen o svojim poslovnim idejama, te dobiti konkretan savjet. Nadalje, Blackbox VC će pobjedniku ovogodišnjeg Startup Weekenda omogućiti sedmodnevni boravak u svojoj vili koja se nalazi u Palo Alto, Californnija.

Partneri prijekta su BIZOO Akcelerator i HUB387, dok su zlatni sponzori Microsoft i Fi-WARE, a srebreni sponzori su Authority Partners, Blackbox VC, + New Business Department. Prijatelji projekta su Pik.ba, AIESEC, EESTEC i OKC BL. Generalni medijski pokrovitelji su: Klix.ba, Face TV i Radio Sarajevo, dok je Pik.ba medijski prijatelj.

Registracija je u toku i broj mjesta je ograničen, stoga požurite i prijavite se putem slijedećeg linka: http://www.up.co/communities/bosnia-and-herzegovina/sarajevo/startup-weekend/3394

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button