Općenito

Bazen na Banji Olovo otvoren za kupače sve dok ima sunčanih dana

10592755_575582242546288_6076760973726694673_nVoda je ove godine pokazala svoju drugu divlju stranu.Rijeke na koje smo ponosni okrenule su svoj tok na ljude i imovinu a onda je njihov život krenuo drugim tokom.Bez svoje imovine,pomjereni iz svojih stanova,kuća ljeto su proveli u komšiluku,kod rodbine ,prijatelja i onih koji su imali sluha i ponudili svoj prazan stan ili kuću.Dok traju radovi na sanaciji riječnih korita,stanova do traje isušivanje podruma,iznalaženje načina za izgradanju novih domova onima koji su zbog klizišta morali napusti svoj dom vršeno je i čišćenje i uređenje prostora oko otvorenog bazena na lokalitetu Banje Olovo.
I ovaj lokalitet u Olovu je bio pod vodom jer se nalazi uz korito rijeke Bioštice i u neposrednoj blizini ušća gdje nastaje Krivaja spajanjem rijeka Stupčanice i Bioštice koje su poplavile Olovo.
JKP“Bioštica“ove godine je povjerena briga o otvorenom bazenu na Banji koji je pretrpio štete od poplave,kaže direktor Kasim Kljajić,
-Dosta vremena smo potrošili u sanaciji bazena,u kojem je bilo zemlje i mulja.Pločice u bazenu smo morali ponovo polijepiti. Dovodne i odvodne cijevi su bile začepljene muljem tako da smo i to morali očistiti izvršiti dezinfekciju,kaže Kljajić.
P2Ljeto je na izmaku i mnogi su ostali uskrećni pogotovo djeca za uživanje u bazenu ovog ljeta tako da je otvaranje bazena krajem avgusta ipak utjeha za one koji nisu mogli otići na more.Ukoliko bude sunčanih dana mogu uživati u toploj i čistoj termalnoj vodi.
-Bazen se redovno čisti ,svako veče ispuštamo vodu , čistimo ga i sipamo novu vodu.Inače pumpe rade stalno i tokom dana tako da se voda mijenja .Ispravnost vode i higijena je naša briga kao i briga o sigurnosti kupača pogotovo djece -kaže direktor Kljajić.
Bazen se nalazi uz izvorište termalne vode tako da ne gubi svoju prirodnu temperaturu od oko 34 stepena.
Bazen je otvoren od 8.00 do 17.00 sati svaki dan.Cijena dnevne ulaznice za djecu je 2 za odrasle 3 KM.Bazen će raditi sve dok to vremenski uslovi budu dozvoljavali.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button