Općenito

Počela nova školska godina na području općine Olovo

1380390_452045921566588_713345250_nNastava je 1.septembra počela bez problema i na vrijeme u svim školama.U novu šklosku godinu na području Olova krenulo je ukupno 1302 učenika osnovnih i srednjih škola.Od tog broja ukupno je 86 prvačića upisano u OŠ „Hasan Kikić“ Solun i „Olovo“.
MSŠ „Musa Ćazim Ćatić“ ove godine pohađa 432 učenika .Nastava u prvoj smjeni počinje u 7 i 30 za učenike odjeljenja; gimnazije,drvoprerađivačke tehničke i poljoprivredne -tehničke škole.
Nastava u drugoj smjeni počinje u 13.30 za učenike odjeljenja; ekonomske- tehničke škole,ugostiteljske -tehničke škole,šumarske -tehničke škole i stručne škole uslužnih djelatnosti zanimanje frizeri.
-U toku su završni radovi na sanaciji prizemlja i fiskulturne sale koji su stradali u majskim poplavama.Nastava se odvija bez problema i uskoro bi trebalo biti sve završeno kada riječ o radovima,kaže direktor Mujo Kućanović.
OŠ“Hasan Kikić“ u Solunu ove godine pohađa 360 učenika od toga je prvi put u škloske klupe sjelo 34 prvačića.
-Nastava je krenula na vrijeme u centralnoj i područnim školama i odvijat će se i ove godine samo u prvoj smjeni,kaže direktor Naim Kopić.
Povećan broj učenika i ove godine bilježi OŠ“Olovo“ koja trenutno ima 510 učenika od tog broja 52 prvačića.
-Dok se ne osposobi fiskulturna sala nastava tjelesnog odgoja izvodit će se na školskom poligonu kada to vremenski uslovi dozvoljavaju,a u toku je i priprema prostora za izvođenje časa u prirodi,kaže direktor Suad Halilović.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button