Općenito

Poziv pčelarima članovima UG “Bor” Olovo za prijavu na poziv kantonalnog Ministarstva za poljoprivredu ,vodoprivredu i šumarstvo za podršku za držanje pčelinjih zajednica

pcelaaaIz Udruženja građana „Bor“Olovo obavještavaju svoje članove da je Ministarstvo za poljoprivredu ,vodoprivredu i šumarstvo objavilo UPUTSTVO o revitalizaciji poljoprivredne proizvodnje nakon stanja prirodne nesreće uz Program utroška sredstava budžeta Zeničko-dobojskog kantona za poticanje poljoprivredne proizvodnje za 2014.godinu.
Pravo na podršku imaju uzgajivači pčela koji su vlasnici minimalno 20 aktivnih pčelinjih zajednica. Pravo na podršku imaju samo uzgajivači pčela koji su članovi nekog od aktivnih udruženja pčelara sa područja Zeničko-dobojskog kantona i koji su izmirli obaveze prema udruženju u zadnje tri (3) godine. To dokazuju potvrdom udruženja pčelara čiji su član. Iznos premije je 10 KM/pčelinja zajednica. Maksimalan iznos podrške je za 100 pčelinjih zajednica.
Potrebna dokumentacija za ostvarivanje poticaja Za ostvarivanje prava na podršku korisnik Kantonalnom ministarstvu dostavlja u originalu ili ovjerenoj kopiji slijedeću dokumentaciju:
1. Zahtjev taksiran sa 3 KM kantonalne administrativne takse.
2. Potvrda o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava/Registar klijenata od općinske službe prema mjestu prebivališta/sjedišta,
3. Izjava o posjedovanju pčelinjih zajednica.
Rok za podnošenje prijava je petak 17.oktobar.2014.god.Zahtjevi i obrasci mogu se preuzeti kod sekretara Udruženja građana pčelara „Bor“Olovo.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button