Općenito

Počeo peti regionalni sajam Virtualni dani karijera i znanja -Pronađite posao u BiH ili regionu!

VDKZ 2014 1Počeo je najveći virtualni sajam zapošljavanja i edukacije u regionu Virtualni dani karijera i znanja koji u perioduod 15. do 22. oktobra 2014. godine možete posjetitina web adresi www.dankarijera.com.

Virtualni dani karijera i znanja je već petu godinu zaredom u organizaciji vodećih regionalnih portala za zapošljavanje – Posao.ba, MojPosao.net i Infostud.com. I ove godine na sajmu posjetitelje očekuje oko 50 izlagača, vodećih kompanija iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine koje će ponuditi radna mjesta i edukacije.

Svi posjetitelji koji žele mogu već u ovom trenu biti na sajmu jer sajam možete posjetiti iz topline svoga doma, sa fakulteta ili iz kafića 24 sata dnevno u sedmici održavanja, a sve što je potrebno jeste internet konekcija, jedan klik na www.dankarijera.com i već ste na sajmu. Na ovaj način možete dauštedite svoje vrijeme i bolje ga rasporedite.Posjetioci će imati priliku da izravno komuniciraju sa poslodavcima, pregledaju otvorene pozicije za radna mjesta, učestvuju na webinarima, informišu se o kompanijama i edukativnim ustanovama te ostave svoje biografije poslodavcu ukoliko su zainteresovani za neko radno mjesto ili neki edukativni program.

Na ovogodišnjem sajmu će nove zaposlenike u sve tri zemlje tražiti Lidl, NestléAdriatic, dok će se u BiH predstaviti i sljedeći izlagači: Panevropski univerzitet Apeiron, UniCredit Bank, NELT, Ernst& Young Beograd, ProCredit Banka i mnogi drugi.

Ova vrsta sajma ne poznaje teritorijalne barijere a ovo je novi trend u svijetu sajmova, te daje snažan poticaj mobilnosti radne snage utri susjedne zemlje.

Očekuje se da će i ove godine sajam posjetiti preko 100.000 ljudi iz tri države, a posjetitelje očekuje preko 100 otvorenih radnih mjesta i edukacija.
VDKZ 2014 3
Generalni medijski pokrovitelji: Radio Sarajevo, Dnevni list i OBN TV.

Ukoliko želite da se informišete o kompanijama ili edukacijskim ustanovama, pronađete dodatnu edukaciju ili posao, posjetite ovaj jedinstveni sajam do 22. oktobra 2014. godine na webstranici www.dankarijera.com.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button