Općenito

AVON predstavlja kampanju borbe protiv raka dojke #BUDIZDRAVA

Maya Sar Sejla Korjenic Maja MemicKao nastavak kontinuisane borbe protiv raka dojke, kompanija Avon predstavlja kampanju #budizdrava, čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti prevencije raka dojke. Odlučili smo pokrenuti kampanju koja će u pozitivnom tonu podsjetiti žene na važnost redovnih pregleda i samopregleda.
Okosnica kampanje je pjesma „Oda grudima“ te VIDEO, koji su uz profesionalnu pomoć Maye Sar i Sanje Doležal, otpjevale i snimile i žene koje se bore protiv raka dojke. Njih je 6 spremno pristalo i hrabro otpjevalo pjesmu kako bi svima nama poručile koliko je važno brinuti se o svom zdravlju.
„Drago mi je da je moja prva saradnja sa Avonom upravo na ovom projektu. Kampanje poput ove su dobar put, jer alarmiraju puno veći auditorij koji treba da čuje poruku. „Oda grudima“ je šarmantna pjesma koju smo moja kolegica, predivna Sanja Doležal i ja snimile zajedno sa oboljelim ženama. Vjerujem da smo na najbolji mogući način, u pozitivnom i veselom tonu učinili da dame koje pogledaju naš video i odu na stranicu budizdrava.com dobijupoticaj da Maya i Sanja pjevaju u studiju_PRnaprave samopregled i odu na pregled dojki.“, izjavila je Maya Sar.
Brojke upućuju na to da u Bosni i Hercegovini godišnje od raka dojke oboli oko 1.300 žena, a čak 500 ih izgubi bitku za život. Rak dojke je izlječiv ako se otkrije na vrijeme, ali još uvijek premali broj žena obavlja redovne preglede. Trebamo kontinuisano poticati žene na pravovremene i redovne preglede dojki. Iz tog razloga smo stvorili i posebnu web stranicu budizdrava.com koja će od sada na jednom mjestu objediniti sve potrebne podatke o samopregledu, pregledima, savjetima te s posebnom aplikacijom koja će svakoj ženi poslati individualizirani podsjetnik za obavljanje pregleda.
„Kroz mnoge svoje kampanje u borbi protiv raka dojke Avon je pružio podršku ženama koje su se suočile sa dijagnozom raka dojke, a ova kampanja predstavlja odličan podsjetnik za zdrave žene da misle na sebe, da vode brigu o svom zdravlju, da rade redovite samopreglede i preglede dojki, da postanu svjesne, osviještene i odgovorne za svoje zdravlje. Mnogim ženama je upravo tih nekoliko minuta koje su svaki mjesec odvojile za samopregled, za svoje zdravlje, spasilo život.“ istaknula je gospođa Maja Memić iz udruženja žena oboljelih od karcinoma dojke „Novi Pogled“ iz Mostara.
MAYA i u¦Źesnice projekta
Damir Harmandić, direktor prodaje u Avonu Bosne i Hercegovine se osvrnuo i na nastojanja kompanije Avon u cilju borbe protiv raka dojke: „Avon je svjestan važnosti podizanja svijesti o borbi protiv raka dojke i činjenice da je ovu opaku bolest moguće pobijediti uz veliku podršku najbližih, ali i šire društvene zajednice. U dosadašnjem radu, Avon u Bosni i Hercegovini je u svrhu borbe protiv raka dojke proveo i nekoliko velikih lokalnih projekata poput “Avon Šetnje za život, doniranja mamotom aparata u vrijednosti od 100.000,00 KM za Klinički centar u Sarajevu, provedbe niza edukativnih aktivnosti za ljekare i za građanke BiH. U Avonu, kontinuisanom borbom protiv raka dojke, želimo ženu staviti na prvo mjesto.“

Pozivamo i tebe da postaneš dio naše humane mreže, podijeli ovaj video te tako pomozi proširiti važnu poruku: Voli se. Pregledaj se. Budi zdrava.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button