Općenito

Objavljen spot za pjesmu “Budi bilo gdje” Nijaza Tepića Noora sniman na najljepšim lokacijama Bjelašnice

1453497_10205178146238728_6594107316498372860_nNovi spot Nijaza Tepića NOORA objavljen je početkom oktobra. Spot za pjesmu “Budi bilo gdje” snimljen je na najljepšim lokacijama olimpijske ljepotice Bjelašnice. Ovo je drugi spot Noora za pjesme sa njegovog albuma prvijenca “Sedam vremena”.

Crno bijela tehnika u kojoj je spot snimljen dodatno ističe raskoš prirodnih ljepota. Uz planinske predjele koji oduzimaju dah, spot otkriva pregršt nedovoljno istraženih ljepota iz riznice bosanskohercegovačkih planina. Nepresušni potoci, nepregledni vijugavi planinski putevi i neprocjenjivo bosanskohercegovačko naslijeđe stećci, u spotu su odlično povezani s tekstom i muzikom pjesme Budi bilo gdje. Zajedno čine savršen spoj muzike koju su radili iskusni muzičari poput Sinana Alimanovića; teksta koji je rezultat turbulentnih devedesetih i slike za koju je zaslužan režiser spota Muris Beglerović iz produkcijske kuće Gotiva.
Noorove pjesme sa albuma “Sedam vremena” nastajale potaknute dešavanjima o kojima malo ko pjeva – teškim devedestim. Njegove pjesme traže i pronalaze slušatelje koji znaju prepoznati iskrene ljudske priče koje je preživjela većina Bosanaca i Hercegovaca.
Album “Sedam vremena” nastajao je duži niz godina s istaknutim muzičarima iz BiH i regije. Pjesme su komponovali i aranžirali Nijaz Tepić Noor i Sinan Alimanović a na albumu su svirali Sinan Alimanović, Slobodan Bodo Kovačević, Arsen Ereš, Goce Dimitrovski, Edvin Hadžić, Anes Beglerbegović i Vernes Ljuštaku.
Izdavačka kuća Hayat Production objavila je novi muzički materijal, nosač zvuka “Sedam vremena” Nijaza Tepića Noora.
1512672_10205121714987982_2530475150451822771_n“Nosač zvuka ‘Sedam vremena’ ima intenciju da postane konceptualno artistički i nijednom svojom numerom ne koketira sa mainstream muzičkim stilovima, već potpuno iskreno i nepatvoreno tvori svoju priču. Noorove melodije u suštini predstavljaju pop pjesme, ali aranžerski obrađene u neuobičajenom, jazzy stilu i to im daje neku čudnu, vanvremensku dimenziju. Za nju se pobrinuo maestro Sinan Alimanović koji potpisuje aranžmane i kompozitorsko koautorstvo na albumu. Treba naglasiti da su sve kompozicije odsvirane uživo, bez kompjutera i midi programiranja, što CD-u daje određenu mekoću i lepršavost, a to je zasluga zaista vrhunskih muzičara koji su učestvovali na projektu. Nažalost, neki od njih nisu više među nama, te nisu dočekali da projekat ugleda svjetlost dana”, istaknuto je u opisu novog albuma s kojeg publika može pogledati i video za pjesmu “Lejla”

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button