Općenito

Okrugli sto na temu”Govorimo o mogućnostima” i svečanost u povodu obilježavanja 3.decembra Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

Sa jednog od druženja u povodu 3.decembra Dana osoba sa invaliditetom
Sa jednog od druženja u povodu 3.decembra Dana osoba sa invaliditetom
Udruženje djece i omladine sa invaliditetom „Osmijeh plus“ u srijedu 3.decembra 2014 god. u povodu Međunarodnog Dana osoba sa invaliditetom u hotelu „Akvaterm“organizuje okrugli sto na temu „Govorimo o mogućnostima“ čiji je cilj podizanje svijesti i stvaranje pozitivnih stavova o potrebama i uključivanju djece sa smetnjama u razvoju u aktivnosti lokalne zajednice.
Na više različitih tema poput „Učestalosti pojavnih oblika doživljenog nasilja među djecom sa posebnim potrebama u odnosu na vrstu ometenosti“,“Umijeće slušanja u komunikaciji (kako razgovarati sa djecom)“predviđene si i druge teme vezane za djecu i osobe sa invaliditetom ,gost predavač je Dr.sci.Amra Imširagić iz Tuzle.
Početak okruglog stola predviđen je za 12.00 sati,gdje pored djece i roditelja osoba sa invaliditeom mogu prisustvovati svi zainteresovani građani Olova.
U 14.00 sati je svečani ručak i zabavni program za osobe sa invaliditetom koji su pripremile članice Forma žena „Sabina Jamaković ,učenici MSŠ okupljeni u ASuBiH i mališani igraonice „Suncokret“ . Udruženje“Osmijeh plus“ na ovoj svečanosti u povodu Dana osoba sa invaliditetom donatorima,sponzorima i prijateljima uručit će i zahvalnice.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button