Općenito

World Vision podjelio 100 ovaca za 25 olovskih porodica

544948_615800475191131_621220003863066180_nU Olovskim Lukama najvećoj MZ općine Olovo izvršena je podjela 100 priplodnih ovaca za 25 korisnika, odnosno porodica sa područja općine Olovo.Ovaj projekt organizacija World Vision provodi u saradnji sa Austrijskom Razvojnom Agencijom (ADA).
Prema riječima Mirzeta Žilića, referenta za poljoprivredu u Službi za ekonomske poslove općine Olovo, ovo je samo jedan od brojnih projekata koje je ova organizacija provela na području općine Olovo,posebno istakavši nedavnu donaciju 15 plastenika ugroženim od poplava. Ovaj put korisnici su porodice slabijeg imovnog stanja, povratnici, osobe bez zaposlenja i porodice sa većim brojem djece, uz uslov da posjeduju adekvatne stajske objekte i zemljište.
Svi korisnici izrazili su zahvalnost organizaciji World Vision koja blizu deceniju i po na ovom području provodi kvalitetne projekte pomoći.
Obnova stočnog fonda na ovom području, koje je prije rata važilo kao stočarski kraj, svakako predstavlja konkretan doprinos u afirmaciji poljoprivredne proizvodnje i nastojanju da se upravo kroz poljoprivredu osnaže osobe bez zaposlenja, povratnici i ostale ranjive kategorije stanovništva.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button