Općenito

Obilježavanje 5.decembra Međunarodnog dana volonterizma i Dijalog za budućnost -predstavljanje programa malih grantova kroz dane otvorenih vrata

image001(1)Promocija projekta Dijalog za budućnosti predstavljanje programa malih grantova u iznosu od 700.000 američkih dolara kroz dane otvorenih vrata, te ujedno obilježavanje Međunardnog dana volonterizma, bit će održano u petak, 05.12.2014. godine s početkom u 14.00 sati u galeriji Bela Vida, Zmaja od Bosne br. 13 u Sarajevu. Pozivamo sve studente, novinare, kao i sve ostale zainteresovane građane da prisustvuju promociji.
Ured rezidentnog koordinatora UN-a je na inicijativu Predsjedništva Bosne i Hercegovine, zajedno sa agencijama UNDP, UNESCO i UNICEF u julu 2014. godine počeo sa implementacijom projekta Dijalog za budućnost koji ima za cilj stvoriti prostor za dijalog koji će omogućiti proces izgradnje mira u cijeloj zemlji, promovisati suživot i poštivanje međukulturalnog razumijevanja. Projekat će trajati 18 mjeseci, a 2 miliona američkih dolara za implementaciju projekta je obezbijedio UN Fond za izgradnju mira.
Posebno je važno naglasiti da će kroz projekat Dijalog za budućnost, mladi u BiH imati mogućnost konkurisati za dobijanje grantova za najbolje projekte iz oblasti: mladi, kultura, obrazovanje. Za grantove će moći aplicirati nevladine organizacije, neformalne grupe i pojedinci, a prezentacija projekta će upravo biti prilika za pojašnjavanje uslova i kriterija za finansiranje ovih projekata.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button