Općenito

17.godina rada Foruma žena”Sabina Jamaković” i 7.godina igraonice “Suncokret”

10426074_619312881506557_960144586161217346_nPočetkom mjeseca decembra obilježena je 17. godišnjica Foruma žena“Sabina Jamaković“ i godišnjica igraonice „Suncokret“ koja djeluje u okviru ovog udruženja već sedmu godinu.
Na dan kada je osnovan Forum 4.decembra.1997.godine održana je Izborna skupština na kojoj je izabran je novi Upravni odbor .Članice Skupštine su odlučile da predsjednica ponovo bude Hasna Vatreš koja je i dosada vodila ovo udruženje.Za predsjednicu Skupštine udruženja izabrana je ponovo Nihada Salibašić dok su izvještaje o radu Udruženja i igraonice prisutnima prezentovale Hasna Vatreš i Amela Ramić.
– Ponovo sam izabrana,ne znam hoću li izdražiti četiri naredne godine,vidjet ćemo. Da me zdravlje posluži i ako budem imala saradnju sa Upravnim odborom i sa našim članicama onako kako sam do sad.Rekle su da će mi pomoći i više da nastavimo raditi ovako kako smo radile i do sad , nadamo se i bolje,kazala je za gospođa Vatreš.
Mališani igraonice „Suncokret“ proslavili su sedmi rođendan igraonice i tom prilikom su za roditelje i sve prisutne priredili zanimljiv zabavni program koji su pripremili sa svojim učiteljicama Amelom Ramić i Džanom Klis.
Amela Ramić već više od dvije godine radi sa djecom u igraonoici,
-Tokom skoro cijelog mjeseca novembra smo pripremale priredbu za proslavu 7.rođendana.Svih 16.mališana su pripremili ponešto i zadovolji su i oni i mi kako je to sve izgledalo a nadamo se i svi prisutni,kaže 10402437_619313078173204_6171707418637393311_nučiteljica Amela.
Opremanje i rad igraonice pomoglo je udruženje i roditelji djece koja su bila polaznici igraonice tokom svih proteklih godina.Zahvaljujući stalnom angažmanu članica Foruma igraonica nikada nije prestajala sa radom osim u posljednjem periodu majskih poplava koje su zadesile i općinu Olovo.
10342750_619318318172680_2928889945800386720_n-Sve smo to uradili u želji da premostimo problem obdaništa u našoj zajednici.Ipak kada su djeca na jednom mjestu tokom nekoliko sati kod nas u igraonici znači puno što se tiče socijalizacije.Radimo po planu programu kao i svako drugo obdanište što se tiče odgojnog i obrazovnog dijela isto kao i u obdaništima i školskim ustanovama.Znanje i iskustvo naših učiteljica rezultiralo je dobrim rezultatima koje su prepoznali i roditelji što nam je najvažnije.Trebalo je dostojanstveno se nositi sa svim problemima koje smo imali u početku. Medžlis IZ je ustupio prostorije,World Vision je pomogao u opremanju što smo mi uz pomoć naših brojnih donatora i prijatelja uspjeli nadograđivati po potrebi.Na naše veliko zadovoljstvo, nedavno smo zahvaljujući jednom takvoj donaciji, uspjeli popraviti i natkriti stepenište do naše igraonice.Sve to je zasluga upornog i predanog rada,kaže gospođa Vatreš.

Fehim Jamaković sa predsjednicom Hasnom Vatreš
Fehim Jamaković sa predsjednicom Hasnom Vatreš
Sedamnaest godina postojanja udruženja žena koje s ponosom nosi ime Olovske heroine Sabine Jamaković koja je izgubila život branići svoj grad i domovinu i sedam godina igraonice „Suncokret“ bila je prilika da se na skroman način zahvali svim članicama koje su aktivno učestvovale u radu udruženja ali i svim prijateljima koji ih podržavaju u radu.Na druženju i zabavi koja je upriličena u hotelu „Akvaterm“ članicama foruma obratili su se brojni gosti i prijatelji,jedan od njih je i otac rahmetli Sabine Fehim Jamaković koji je u osvom obraćanju članicama između ostalog rekao,
-Ja i moja supruga Biba zahvalni smo vam i ponosni na vas jer ste uistinu dostojne imena naše kćerke koje je uz vas živo.Nju nam ne može niko vratiti kao ni brojne sinove i kćeri koji su dali svoj život na putu slobode ali zato ste i vi i organizacije poput vas način da održimo uspomenu na njih i njihovo djelo,zato vam želim puno uspjeha u budućem radu ,kazao je Fehim Jamaković.
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button