Općenito

„Jel’ ti stalo?“ prva online kampanja za prikupljanje donacija za SOS Dječije selo

image001SOS Dječije selo je humanitarna, neprofitna organizacija, njen rad je moguć isključivo zahvaljujući donacijama i podršci šire zajednice, stoga su svakodnevno orijentirani na organiziranje različitih aktivnosti i kampanja koje će osigurati sredstva za funkcioniranje SOS porodica, ali i programa koji su fokusirani na prevenciju odvajanja djece od bioloških roditelja, edukaciju, te aktivnosti u poplavljenim područijima.
Stručni tim SOS Dječijeg sela je pripemio prvu online kampanju za prikupljanje donacija. Online kampanjom naziva „Jel’ ti stalo?“, kojom se upravlja putem web stranice www.stalomije.ba i društvenih mreža Facebook (https://www.facebook.com/SOS.Djecija.sela.BiH), Twitter, YouTube i LinkedIn, žele skrenuti pažnju na važnost odrastanja djece bez roditeljskog staranja u toplom porodičnom okruženju, ali istovremeno žele podići svijest korisnika društvenih mreža da i u virtuelnom svijetu mogu sa malo ulaganja i izdvojenog vremena napraviti ogromne promjene u životima djece.
U BiH je oko 1.500.000 korisnika Facebooka, kada bi svaki deseti donirao po 1 KM, pokrili bi se gotovo svi godišnji troškovi za 3 SOS porodice. Sa donacijom od po 1 KM bismo zajedno mogli osigurati topli porodični dom i sretno djetinjstvo za 21 dijete. Kampanjom „Jel’ ti stalo“ želimo poručiti da ne morate donirati velike sume kako bi učinili mnogo za SOS porodicu,poručili su iz SOS Dječijeg sela
http://www.stalomije.ba/

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button