Općenito

Divanhana snimila live spot za sevdalinku “Ko se ono brijegom šeće”

141223007.3_xlNakon izuzetno uspješne turneje u 2014. godini, sa preko 70 koncerata širom Evrope, kao i koncertne promocije albuma “Bilješke iz Šestice” u 33 grada u Bosni i Hercegovini, bend Divanhana je još jednom odlučio dio atmosfere sa svojih koncerata pokloniti svim ljubiteljima tradicionalne muzike.
Riječ je o live izvedbi sevdalinke “Ko se ono brijegom šeće”, već ranije izuzetno uspješno objavljenog singla sa pomenutog albuma.

Za realizaciju spota pobrinula se produkcijska kuća „Gotiva“ iz Sarajeva na čelu sa Murisom Beglerovićem. Video je sniman u sarajevskom BKC-u.
Audio produkciju potpisuju švedski inžinjer zvuka Tomas Bergström i sarajevski producent Borjan Milošević. Pjesma je producirana u Long Play Studiju Sarajevo.


Iz benda navode da je osnovna ideja objavljivanja spomenutog videa upravo ta kako bi iskoristili priliku da svim ljubiteljima njihove izvedbe tradicionalne muzike zažele sretnu i uspješnu Novu 2015. godinu.
Divanhana - Tour 2014
DIVANHANA - NOVA GODINA 2015Na popisu gradova kojima su se zahvalili za širenje sevdaha je i Olovo gdje su početkom ove godine održali koncert u Centru za kulturu i informisanje.Vrijedno je izdvojiti da će Divanhana zauzeti učešće na Javnom dočeku Nove Godine u Novom Sadu, na Trgu slobode. Nastup benda planiran je od 20:30 sati.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button