Općenito

Olovo u novu godinu ulazi sa novim objektima

Dogradnja banjsko rekretivnog centra  Aquaterm Iako je zima građevinska sezona u Olovu još uvijek traje. Tako se intezivno izvode radovi na dogradnji Banjsko rekretivnog centra „ Aquaterm“.
-Trenutno se izvode radovi na proširenju hidro bloka u prizemlju i dogradnje još 12 soba sa 24 kreveta na prvom i drugom spratu. Ugovorena vrijednost radova u prvoj fazi iznosi 396.500,00 KM . Radovi koje finasiramo vlastitim sredstvima trebali bi biti završeni do kraja godine.Nako toga slijedi druga faza radova a to je unutrašnje uređenje soba te nabavka opreme za wellness centar. Ove radova i nabavku opreme finansirat ćemo kreditnim sredstvima u iznosu od 150.000,00 KM.-kazao nam je Senad Selimović VD direktora „Aquarma“te dodao da bi kompletan projekat trebao biti završen do konca februara 2015. godine. Nakon što se završi projekat dogradnje i opremanja, „Aquaterm „ će raspolagati sa 155 kreveta. Pored svih potrebnih sadržaja koje pruža , od početka iduće godine gostima će biti na raspolaganju o wellness centar.
Olovo će u novu godinu ući sa još jednim novim objektom.Samo kilometar dalje od banjskog centra uveliko se radi na izgradnji sportske dvorane. Gradnja ovog sportskog zdanja započeta je prije nešto više od tri mjeseca Kako su nam kazali u Općini Olovo koja je inače investitor, za prvu fazu radova bit će uloženo 653.899,78 KM, Sportska dvoranaa rok za završetak prve faze je 120 dana. Od izvođača radova preduzeće „Džena“ d.o.o. iz Gradačca saznali smo da se radovi odvijaju predviđenom dinamikom te da će oni biti završeni i prije predviđenog roka. Inače sportska dvorana je trenutno jedan od največih i najznačajnih projekata koji se realiziraju u Olovu. Njenim završetkom sport u ovom gradu dobit će sasvim novu dimenziju imajući u vidu da sportisti u granama sporta koji su vezani za dvoransko takmičenje, nisu imali gdje trenirati kao ni odigravati prvenstvene utakmice.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button