Općenito

Božićna i novogodišnja čestitka župnika Jelaške,Vijaka i upravitelja Gospinog svetišta Olovo

Misi prisustvalo nekoliko hiljada vjernikaBožiću se stoga, veselimo svi!

Ne volimo čekati. Napose u običnoj svakodnevici kad nam se žuri i kad bismo htjeli doći prvi na red, a ispred nas već mnoštvo stoji u redu. Teško nam je kad čekamo nekoga na kolodvoru ili u zračnoj luci, a vlak, autobus ili avion kasni. Ili kad smo u autu, a promet je gotovo stao, a nama se žuri, jer već kasnimo. Sve to unosi nervozu u naš život, ljuti smo i nezadovoljni.

Naprotiv, ima čekanja koja nas ispunjaju posebnim osjećajima i ne unose u nas ljutnju i nezadovoljstvo. Ni vrijeme nam ne prolazi sporo, a niti ga želimo ubrzati. Naprotiv, osjećamo se smireni i radosni. Živimo i koračamo u ritmu vremena čiji nam tempo upravo odgovara. Tada nas čekanje ispunja posebnim raspoloženjem. Takvo je vrijeme došašća koje nas svaki put podsjeća na čekanje i u njemu se nikad ne umaramo niti se zbog Župa Jelaške[/caption]toga ljutimo.

Novo je došašće u našem životu. Možda se u njemu neće ništa posebno dogoditi. Nismo ništa planirali. Nemamo nikakvu ideju kako ga provesti. Možda nas to ispunja nekom malodušnošću ili sjetom jer smo to nekoć bolje planirali i ostvarivali. Ne trebamo se zbog toga «gristi» i uzrujavati. To nam može pokvariti i ono naše obično raspoloženje. Nije potrebno nešto izmišljati kako bismo bili originalni ili druge iznenadili svojom domišljatošću. Dovoljno je da ono obično i jednostavno uzmemo ozbiljnije nego inače. Ovo bismo vrijeme mogli provoditi više u društvu s Marijom, našom nebeskom majkom, našom nebeskom majkom. Ona je prva živjela došašće i čekala ga u svojoj svakodnevici. Na kraju joj se dogod ilo nešto neočekivano i tegobno kad je morala pred

Župa Jelaške
Župa Jelaške
porod otići s Josipom u Betlehem na popis. I to prihvaća kao dio Božje volje i ugrađuje u svoje predanje u kojemu je rekla: Neka mi bude po riječi tvojoj.

Neka mi bude po riječi tvojoj može biti i naša misao vodilja i naše nutarnje raspoloženje kroz ovo vrijeme. S tom Marijinom velikodušnošću možemo započeti svaki svoj dan i završiti ga propitujući sebe jesmo li kroz dan bili vjerni tom obećanju. Tako ćemo najsigurnije i najvjernije prolaziti kroz došašće. S Marijom prema Božiću i sa Isusom u Novu 2015. Godinu.

Župa Vijaka[/caption]ČESTIT BOŽIĆ I SVETO ISUSOVO POROĐENJE ŽELE VAM VAŠI ŽUPNICI A SVIM GRAĐANIMA OPĆINE OLOVO ŽELIMO SRETNU BLAGOSLOVLJENU I USPJEŠNU NOVU 2015. GODINU:

Župa Vijaka
Župa Vijaka

Don Ilija Matanović, župnik župe Jelaške

Fra Marinko Štrbac, župnik župe Vijaka

Fra Ilija Božić, upravitelj Gospinog svetišta Olovo

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button