Općenito

Udruženje žena “Zeleni vir” obilježava četvrtu godišnjicu postojanja

P2040353-800x415Udruženje žena „Zeleni vir“ večeras će proslaviti četvrtu godišnjicu uspješnog postojanja i rada.Tokom četiri godine uspjele su okupiti veliki broj žena iz ruralnih područja i otvoriti im brojne mogućnosti za druženja,putovanja ali i plasman vlastitih rukotvorina i plodova rada.
Kako saznajemo u ovom Udruženju najveći problem koji su imale ,problem prostora su uspjele riješiti tako što su kupile stan za udruženje.Prema riječima Kemale Hodžić predsjednice Udruženja žena „Zeleni vir“ zahvaljujući pomoći donatora , prijatelja i vlastitom odricanju od sada imaju prostor za okupljanje u kojem će se družiti i dogovarati dalje aktivnosti ali i organizovati edukativne radionice.
-Zbog velikih finansijskih ulaganja ovaj put su članice našeg udruženja odlučile na skroman način obilježiti godišnjicu.Kada se steknu uslovi organizovat ćemo svečanost na koju ćemo pozvati sve prijatelje,donatore i sve one koji su na bilo koji način pomogli u radu ovog udruženja,kazala nam je u razgovoru za naš radio predsjednica Kemala Hodžić.
plaketa-mostar-720x415Na druženju u hotelu „Akvaterm“večeras će članice “Zelenog vira“uz muziku i tombolu proslaviti četvrtu godišnjicu uspješnog postojanja i rada.Za dvije najsretnije članice obezbijeđene su glavne nagrade tombole vikend na moru i aranžman na Vlašiću za 8.mart, poklon turističke agencije „Turbo start“iz Živinaca sa kojom imaju ugovor o saradnji .
UŽ“Zeleni vir“ dobitnik je brojnih priznanja i nagrada ,posljednje su „Zlatna trešnja“ za njegovanje tradicije i kulture naših prostora. Prošle godine ovo udruženje je osvojilo i priznanje „Zlatni prijatelj“ Međunarodnog sajma trešnje Mostar 2014.godine.Na međunarodnom festivalu hrane Konjic 2014 osvojile su su prvo mjesto za najbolju i najraznovrsniju ponudu.
Jedna od aktivnosti na koju su posebno ponosne u ovom udruženju je druženje sa majkama Šehida i poginulih boraca općine Olovo koje organizuju svake godine pod motom „Život oplemenjen tugom i ponosom“.
4-1024x768Pored redovnih aktivnosti zacrtanih u programskim ciljevima od planova za ovu godinu izdvajaju planiranje i organizovanja putovanja za svoje članice u zemlji i van granica BiH.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button