Općenito

Lovačko društvo „ Tetrijeb“ iz Olova održalo redovnu godišnju skupštinu

Zajedni¦Źki snimak lovacaLovačko društvo „ Tetrijeb“ iz Olova održalo je redovnu godišnju skupštinu. Kako je istaknuto na skupštini ovo najbrojnije olovsko udruženje koje broji preko 350 članova ,proteklu godinu završio je vrlo uspješno. U prošloj godini obilježili su 90 godina od osnivanja. Kako je rekao predsjednik LD „Tetrijeb“ , Izet Smajić , posebno su ponosni na kupovinu prostorija za rad društva u samom centru grada.
U izvještaju o lovu za lovnu 2014/15, glavni lovovođa Taib Halilović naglasio da je lov prošao u najboljem redu. Pored lova po sekcijama tokom godine, na kraju lovne sezone organiziran je i zajednički lov u rejonu LS Jelaške, koji je također protekao prema pravilima lova i uz druženje lovaca.
Na skupštini lovaca donesena je i odluka o visini članarine i upisnine za 2015. godinu. Članarina za redovne članove i privranike iznosi 150,00 KM, a za članove podmlatka iznosi 10,00 KM. Upisnina u LD „“Tetrijeb““ za lovce pripravnike iznosi 400,00 KM dok prelaznica iz drugog društva iznosi 250,00 KM. Usvojen je i godišnji plan gazdavanje lovištem za 2015/16 godinu.Na kraju skupštine dodijeljena su priznanja , proglašeni zaslužni članovi te predloženi kandidati za počasne članove Saveza lovačkih organizacija BiH.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button