Općenito

Ministar Žilić posjetio MIZ Olovo

20042015Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Hajrudin Žilić proteklog je vikenda održao radni sastanak sa predstavnicima Medžlisa islamske zajednice Olovo, sa kojima je razgovarao o bezbjednosnoj situaciji na području ove općine, ali i Kantona u cjelini, sa posebnim osvrtom na sigurnost vjerskih službenika i imovine vjerskih zajednica.
Ministar Žilić je tokom razgovora istakao da je ovo prilika da se razmjene stavovi i mišljenja, ali i da je spreman za unapređenje postojećih i uspostavljanje novih oblika saradnje između policije i građana općenito. Naglasio je da Ministarstvo na čijem je čelu, u okviru svojih mogućnosti, poduzima mjere i aktivnosti u cilju jačanja mehanizma sigurnosti i zaštite svih građana i njihove imovine pa tako i vjerskih službenika i objekata. Obećao je maksimalno angažovanje raspoloživih resursa na sprečavanju, suzbijanju i otkrivanju svih oblika kriminaliteta i drugih protuzakonitih ponašanja pojedinaca i grupa, što uključuje i održavanje povoljnog stanja javnog reda i mira, kontinuirano unapređenje sigurnosti saobraćaja kao i preduzimanje zakonom predviđenih mjera i radnji u drugim sigurnosnim oblastima iz nadležnosti Ministarstva.
Predstavnici Medžlisa izrazili su zahvalnost zbog organizacije ovog sastanka, ali i zadovoljstvo što se sa vjerskim zajednicama otvara dijalog o pitanjima koja su važna za njih i za društvo u cjelini.mupzdk.gov.ba

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button