Općenito

MIZ Olovo i Udruženje “Naše vrijeme” u povodu Lejletu-l-Berata priredili večer Ilahija i Kasida

11137134_700067703431074_9193460856314319622_nMIZ Olovo i Udruženje “Naše vrijeme” u povodu Lejletu-l-Berata jedne od četiri odabrane noći u islamskom kalendaru u sali Centra za kulturu i informisanje održali su večer ilahija i kasida. Program je otvorio glavni imam MIZ-a Olovo Esad ef Pepić koji se zahvalio svima koji su došli kao i učesnicima programa.
U prigodnom vjerskom programu učešće su uzeli članovi hora “Ružin Pupoljak” kojeg čine učenici MSŠ “Musa Ćazim Ćatic” Olovo, studenti i drugi mladi ljudi.Hor već nekoliko godina kao i udruženje „Naše vrijeme“ vodi prof.Islamske vjeronauke Ibrahim Mehić.
U programu koji je, kako se to moglo čuti, tematski koncipiran kao uvod u predstojeći najodabraniji mjesec Ramazan, učestvovao je Aid Husrep, slijepi kantautor i interpretaor.U okviru večeri ilahija i kasida promovisana je knjiga “Riječ po riječ” autora Bajre Perve dugogodišnjeg novinara lista Preporod.
Prisutnima u ulozi predavača i promotora, obratio se i prof. Mustafa Spahić koji je kroz, sebi svojstveno, efektno i inspirativno kazivanje ukazao na značaj jedinstva i zajedničkog napora na putu dobra svih ljudi, u vremenu bremenitom degradacijom pozitivnih ljudskih vrijednosti.
Zahir ef Duraković uz pratnju hora počastio je prisutne sa jednom ilahijom dok su najmlađi članovi udruženja „Naše vrijeme“ Alim Kopić i Bakir Pepic proučili jednu ilahiju i zasluženo dobili najveći aplauz.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button