Općenito

World Vision objavio oglas za posao animatora u “Dječijem kutku” u Olovu

pic21604World Vision je uputio poziv svim pojedincima iz zajednice koji ispunjavaju sljedeće uslove da se prijave za poziciju animatora u „Dječijem kutku“ Olovo:
1. Završen fakultet društvenog smjera (psihologija, pedagogija, sociologija, pedagoška akademija i sl.)
2. Trenutno nezaposlen/a
3. do 35 godina starosti
4. Ima iskustva u radu sa djecom/omladinom (kroz praksu na studiju, putem omladinskih orgnizacija i sl.)

Pozicija animatora obuhvata rad sa djecom tokom tri mjeseca sa mogućnošću produženja ugovora i nakon septembra 2015 u zavisnosti od raspoloživosti sredstava.

Poziv je otvoren do petka, 26. juna 2015. godine.

Svi zainteresovani kandidati sa područja opštine Olovo trebaju poslati kratku biografiju i kratko pismo motivacije na email; nerma_daut@wvi.org.

Od sredine mjeseca juna 2014 godine, djeci iz opštine Olovo čije su porodice posebno pogođene nedavnim poplavama u našoj zemlji,bio je dostupan siguran prostor u kojem će moći provoditi svoje vrijeme u igri, te sportskim i obrazovnim aktivnostima.

Naime, u saradnji sa Opštinom Olovo, Centrom za socijalni rad, Civilnom zaštitom i osnovnim školama „Olovo“ iz Olova i „Hasan Kikić“ iz Soluna, World Vision Bosne i Hercegovine opremio je tri „Dječija kutka“ na području ove opštine u kojima suboravila djeca uzrasta od 5 do 18 godina.

Danas, 2015 godine Dječiji kutci su još uvijek otvoreni i bit će otvoreni do kraja septembra ove godine. Opština Olovo je prepoznala ovu inicijativu kao važnu za razvoj njenih najmlađih članova te su zajedno sa organizacijama HOPE 87 i World Vision su opremili jedan dodatni prostor u kojem će djeca imati priliku učiti nove životne vještine, provoditi sigurno vrijeme i družiti se sa vršnjacima.
————————————————————————————————————————————————————————————————–
World Vision (www.worldvision.ba) je međunarodna kršćanska organizacija za pomoć, razvoj i javno zagovaranje, posvećena radu s djecom, porodicama i zajednicama kako bi prevazišli siromaštvo i nepravdu. World Vision radi u službi svih ljudi, bez obzira na njihovu vjeru, rasu, etničku pripadnost ili spol. U Bosni i Hercegovini, World Vision je aktivan od 1994. godine, a ove godine obilježava 20 godina rada u Bosni i Hercegovini.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button