Općenito

Ministar i policijski komesar posjetili PS Olovo i povratnička sela

11407167_706241529480358_1173790314483891986_n Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Hajrudin Žilić i policijski komesar Semir Šut boravili su u radnoj posjeti Policijskoj stanici Olovo, kojom prilikom je održan radni sastanak sa komandirom policijske stanice, njegovim saradnicima i šefom Odsjeka za administraciju. Na održanom sastanku od strane komandira je prezentirana aktuelna bezbjednosna problematika na području općine Olovo, te je takođe razgovarano o aktivnostima koje se poduzimaju na unapređenju postojećeg stanja, kao i drugim aktivnostima koje se poduzimaju sa ciljem poboljšanja kvalitete saradnje i pružanja usluga građanima. Tom prilikom je konstatovano da je stanje bezbjednosti na području Policijske stanice Olovo zadovoljavajuće, te da nisu zabilježeni slučajevi ugrožavanja života i imovine građana.

Nakon sastanka, ministar i policijski komesar su izvršili obilazak svih uposlenika na radnim mjestima.Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Hajrudin Žilić i policijski komesar Semir Šut u okviru obilaska PS Olovo danas su posjetili povratnička naselja Dugandžići i Kolakovići. U razgovoru sa povratnicima Kolakovića, jednog od najvećih povratničkih sela na području općine Olovo, a koje se nalazi na graničnom području sa opštinom Sokolac, odnosno entitetom RS, ministar i komesar izrazili su zadovoljstvo saznanjem da je sigurnost povratnika, te posebno istaknuta međunacionalna saradnja, na visokom nivou.
„Određeni problemi koje su nam ovi povratnici iznijeli uglavnom su vezani za putne komunikacije, infrastrukturne i projekte u poljoprivredi, dok je opća sigurnost, saradnja sa policijom i što nam je posebno drago međunacionalna saradnja aspekt o kome smo čuli riječi hvale. Kao član Vlade ZDK nadležnim kolegama prenijet ću impresije i poruke ovih ljudi, kao i njihovu želju da ih uskoro ponovo posjetimo uz prisustvo ostalih kolega ministara“ – kazao je za naš program ministar Žilić.
Zajedno sa predsjednikom MZ Dugandžići Kadirom Plećanom, koji ih je upoznao sa procesom povratka, aktuelnim i potrebnim projektima za njegovu održivost, ministar i komesar posjetili su u Dugandžićima i nekoliko povratničkih porodica srpske nacionalnosti.
1653512_706241849480326_7926803751866578616_n„ Već 11 godina živim ovdje i za to vrijeme niko me ni poprijeko nije pogledao. Svi ostali problemi su nam zajednički i Bošnjacima i Srbima-pos’o, poljoprivreda, vodosnadbjevanje“-kazao je tom prilikom Veselko Mirković koji sa ocem Veljkom i još oko 10-ak porodica srpske nacionalnosti živi u Dugandžićima.
U razgovoru sa povratnicima ministar i komesar informisali su ih o uspješno provedenoj akciji na identifikovanju, privođenju i razbijanju organizovane grupe kradljivaca stoke koji su, kroz svoja kriminalna djela, bili prisutni i na ovom području. – „Pripadnici PS Olovo, kao i svi mi u MUP-u ZDK bili smo i ostajemo adresa na koju se uvijek možete obratiti i na čiju pomoć uvijek možete računati“ – poručili su na kraju svoje posjete ministar Hajrudin Žilić i komesar Semir Šut.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button