Općenito

Akciji darivanja krvi u Olovu se odazvalo 44 dobrovoljna davaoca

11209572_721227687981742_800162210477794413_nU prostorijama OŠ“Olovo“ jučer je održana još jedna redovna akciji darivanja krvi.Oganizator akcije je Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH u saradnji sa CK Olovo.
Prema riječima Dr.Ajle Vatić i ovaj put su zadovoljni odzivom s obzirom da je vrijeme godišnjih odmora i raspusta ipak je među dobrovoljnim davaocima i veliki broj mladih ljudi na čemu smo im veoma zahvalni,kaže dr.Vatić.
Maida Šalaga Bažda šefica odsjeka za promociju davalaštva u Zavodu za transfuzijsku medicinu FBiH kaže da su dnevne potrebe 60 do 80 doza da bi zadovoljili operativni program KC i Opće bolnice.
-Pored toga potrebano je imati i zalihe jer do sada smo uspijevali da krv čeka pacijenta a ne obratno,što je najvažnije u našoj humanoj misiji.Zbog toga smo veoma zahvalni svim organizacijama CK u FBiH,uposlenicima kolektiva i preduzeća koji se sve više organizuju i daruju krv i time daju svoj nemjerljiv doprinos u spašavanju života ljudi,kaže šefica Šalaga Bažda.
Kako nam je kazao sekretar CK Olovo Ferid Hadžiabdić akciji se odazavlo 44 dobrovoljna davaoca od čega je krv dalo 33 dok 11 građana nije moglo dati krv zbog trenutno nepovoljne zdravstvene slike.Među dobrovoljnim davaocima su i dva koji su po prvi put dali krv.
Zahvalnost u podršci i ovoj akciji CK duguje pekari „Paštrik“ i preduzeću„Kraško prom„Olovo koji su obezbijedili sendviče i sokove za davaoce.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button