Općenito

Elmedin Jamaković Jek promovisao knjigu pjesama “Zbirka za duhove”

11751941_720874841350360_2761985614165297639_nU malom ali do zadnjeg mjesta ispunjenom prostoru za promocije u sali BRC „Aqvaterm“ održana je promocija knjige pjesama „Zbirka za duhove“autora Elmedina Jamakovića .Kao što je i najavljeno promotori knjige su bili novinar Velid Džindo i pisac prof. Hadžem Hajadarević inače recenzenti knjige.
Nakon uvodne riječi moderatora promocije Velida Džinde o svom poznanstvu i njegovim prvim pjesničkim počecima govorio je advokat Osman Hodžić a potom i pisac prof.Hadžem Hajdarević koji je kazao da je svako od nas ponekad pjesnički rapoložen i nosi tu nit u sebi kroz svoje osjećaje i emocije samo što ih svi ne znamo izreći.
-Oni koji su to uspjeli poput Elmedina Jamakovića Jeka razotkrivaju nam našu osjećajnost koja je fundamentalna odlika svakog umjetničkog, pa i pjesničkog govora. Za svaku knjigu pjesama najvažnije je da bude čitana,vjerujem da će i Jamakovićeva knjiga imati svoje čitaoce,prvenstveno među onima koji poeziji još uvijek umiju prići kao najuzvišenijoj stvaralačkoj radosti u jeziku,kazao je je između ostalog prof.Hajdarević.
Između govora promotora o piscu i knjizi nekoliko odabranih pjesama publici su predstavile Amina i Belmina Milunić.
10998658_720872391350605_5843241695903662337_n
Prijatelji,rodbina i brojni građani Olova ali njegovi prijatelji iz Danske te gošća iz Švedske bili su među brojnim poštovaocima Elmedinovog pjesničkog rada koji su došli pozdraviti njegovu četvrtu knjigu pjesama.Olovljani su ponosni na činjenicu da je ovo vrijeme iznjedrilo jednog pisca koji će u svojim pjesmama ovjekovječiti jedno vrijeme i zavičaj koji je pored ostale životne tematike najvećim dijelom zastupljen u pjesmama.
Nakon promocije pored osvježenja i bogatog menija na švedskom stolu Elmedin je posjetiocima poklonio po jedan primjerak zbirke pjesama na čiji su autogram i posvetu autora brojni posjetioci dugo čekali u redu.
-Presretan sam zbog mnogobrojnih posjetilaca koji su došli.To mi posebno znači i obevazuje da nastavim raditi.Nova knjiga je već u pripremi i nadam se da će uskoro ugledati svjetlo dana.Hvala svima koji me podržavaju,kazao je Elmedin.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button